dimecres, 2 d’abril del 2014

Espanya provoca un nou conflicte diplomàtic amb el Regne Unit

Dimecres, 2 d'abril de 2014 16:35 h

Londres crida l’ambaixador espanyol Federico Trillo a consultes per una "violació de la sobirania" del Regne Unit


(ACN).- El Regne Unit ha cridat a consultes l'ambaixador espanyol a Londres, Federico Trillo, després d'una nova "incursió provocadora" d'uns vaixells espanyol en aigües territorials britàniques a Gibraltar. Segons ha explicat el ministeri d'Afers Exteriors britànic, un vaixell de recerca de l'Estat espanyol acompanyat d'un altre de la Guàrdia Civil van entrar en aigües territorials britàniques. "El govern de Sa Majestat veu greument qualsevol intent d'Espanya d'exercir autoritat o control a les aigües britàniques a Gibraltar i considera aquestes incursions com una violació de la nostra sobirania", ha assegurat en un comunicat el ministre d'Afers Europeu britànic, David Lidington. 



Segons ha explicat el govern britànic, un vaixell de l'Estat espanyol hauria fet "recerca" en aigües territorials del Regne Unit, i anava acompanyat d'una embarcació de la Guàrdia Civil que va fer "maniobres perilloses" que van suposar una "preocupació significativa per a la seguretat" a les aigües.

"D'acord amb la convenció de les Nacions Unides sobre la Llei al Mar, les aigües al voltant de Gibraltar són indisputablement aigües territorials britàniques, sota sobirania del Regne Unit, i només el Regne Unit té el dret d'exercir-hi sobirania", assegura el ministre Lidington en el seu comunicat. "Condemno fermament aquesta incursió provocadora i reclamo al govern espanyol que garanteixi que no es repeteix", ha afegit el ministre britànic.

És la quarta vegada des de l'entrada al govern del PP que l'executiu del conservador David Cameron crida a consultes l'ambaixador espanyol per tensions amb Gibraltar.