diumenge, 20 d’abril del 2014

El procés català arriba a Polònia

20/04/2014

REFERENDUM

La cadena TVN24 fa un reportatge entrevistant protagonistes: Els catalanistes usen l'anglès, i Camacho només l'espanyol


Lluís Bou



Un moment del programa sobre Catalunya a la televisió polonesa


La televisió polonesa TVN24 ha emès un ampli reportatge sobre el procés sobiranista català comparant-lo amb el d'Escòcia. La cadena ha fet connexions en directe des de la plaça Sant Jaume i ha entrevistat tant catalanistes com unionistes, cosa que ha produit una situació representativa. Mentre que els primers s'han expressat en un correcte anglès, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, només ho ha fet en espanyol.

La televisió polonesa ha entrevistat la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; la degana
de la Facultat d'Econòmiques de la UB, Elisenda Paluzie; l'exdiputat de SI Toni Strubell; Liz Castro, el politòleg Ferran Requejo, i el diputat d'ERC al Congrés Alfred Bosch. I per la part unionista ha parlat amb la presidenta del PPC.





Durant l'emissió, els representants catalanistes defensen la consulta sobre la independència com una aposta democràtica, mentre que Camacho segueix la tesi del govern espanyol que la sobirania no és dels catalans i que la independència la deixaria fora de la UE

El reportatge després compara la situació de Catalunya amb la d'Escòcia, on el govern britànic ha permès la consulta, i un especialista polonès explica als televidents polonesos què és Catalunya. No s'està de recordar que a Espanya defineixen els catalans com "els polacos".

Aquí podeu veure el reportatge


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/04/el_proces_catala_arriba_a_polonia_100133.php