dimarts, 29 d’abril del 2014

El govern condemna l’agressió a Navarro però la desvincula del procés

29/04/2014

AGRESSIÓ

Homs: “S’ha de de ser molt imaginatiu per dir que voler votar tensiona i divideix l’ambient”


Pep Lloveras



El portaveu del Govern, Francesc Homs


El govern ha condemnat avui “enèrgicament” l’agressió a Pere Navarro, produïda diumenge passat a Terrassa per una senyora de 50 anys, i s’hi ha solidaritzat, però l’ha desvinculat totalment del procés sobiranista que viu Catalunya i de la suposada crispació social que el líder del PSC ha assegurat que genera la consulta del 9-N. “S’ha de ser molt imaginatiu per dir que voler votar tensiona i divideix l’ambient”, ha indicat el conseller i portaveu Francesc Homs, que ha afegit que comparteix “plenament” les paraules de Jaume Collboni, alcaldable per Barcelona del Partit Socialista, que no percep un clima virulent al carrer respecte el referèndum.

Homs ha defensat que Catalunya sempre s’ha distingit “per una actitud democràtica i pacífica, especialment vincula a la cultura de la pau” i que això ha enfortit la societat catalana des de fa molt
de temps. En aquest sentit, ha recordat que d’episodis anecdòtics d’agressivitat n’hi ha hagut sempre, com el que va patir fa 25 anys l’expresident Jordi Pujol a Santa Coloma de Gramenet amb llançaments de pedres. Així, Homs ha demanat que “no es criminalitzi cap idea ni plantejament” i que es posi cada acte “en la seva justa dimensió”.

La mà dreta d’Artur Mas, en la roda de premsa posterior al consell executiu de cada dimarts, ha negat tenir informació dels insults denunciats pel ministre Jorge Fernández Diaz fa 15 dies a la Rambla de Barcelona. “És sorprenent que es denunciï tants dies després”, ha dit, i ha reclamat un punt de “serenitat” a tothom. “Els polítics hem de tenir un plus d’exigència i responsabilitat davant d'aquestes qüestions”, ha incidit Homs. “El que no pot ser és que s’associïn idees a la violència, perquè a això no passa i no ha passat mai a Catalunya. Aquestes comparacions no s'aguanten per enlloc”, ha conclòs.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/04/el_govern_condemna_l_agressio_a_navarro_pero_la_desvincula_del_proces_100325.php