dimecres, 5 de març del 2014

Tot a punt per la manifestació a Brussel·les pel Dret d'Autodeterminació

05/03/2014 Política 

30MARÇ - BRUSSEL·LES 


El missatge que volen transmetre a Brussel·les és que el que afecta Escòcia i Catalunya afecta tot Europa i que les institucions europees no poden continuar impassibles al·legant que són qüestions internes dels estats




El diumenge 30 de març tindrà lloc a Brussel·les una manifestació on catalans, escocesos, flamencs i ciutadans d'arreu d'Europa es manifestaran plegats per visualitzar llur determinació a favor del dret universal d'autodeterminació i en contra de qualsevol oposició i amenaça al seu exercici.

L'eslògan de la manifestació fa referència al principi democràtic, clau en aquest procés: It's about democracy! La manifestació és una iniciativa de la International Commission of European Citizens (ICEC), que neix de l'experiència dels observadors internacionals de les consultes.


Uns dels objectius de la manifestació és interpel·lar les institucions i els actors polítics. "Unes institucions que tenen com essència i raó de ser: garantir l’exercici de la democràcia i els drets universals a qualsevol racó del seu territori", asseguren des de la plataforma organitzadora. Tot, "per exercir lliurement l’exercici del dret d’autodeterminació", assenyales.

Disposa del suport de la European Free Alliance i del de nombroses entitats de la societat civil. A banda de la manifestació, hi haurà conferències i debats a universitats flamenques, i el CIEMEN, una de les entitats organitzadores, la farà coincidir amb una conferència internacional al Parlament Europeu sobre el dret d'autodeterminació al segle XXI.

Transports col·lectius i allotjament
Per tal d'assegurar l'èxit de la trobada, les entitats catalanes convocants han fixat quatre punts al Principat des d'on sortiran autocars per enfilar cap a Brussel·les. Sortiran transports des de les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. La gran majoria sortiran divendres a la nit a Brussel·les. I tornaran diumenge cap al tard a Barcelona. També es preveu altres tipus de transports col·lectiu, com per exemple vols xàrter, així com atendre les peticions d'allotjament.

Fins al dia de la manifestació, les entitats estan embrancades en la recollida de signatures a favor del dret d'autoterminació. Aquestes seran lliurades el mateix 30 de març a Brussel·les.

La mobilització té com a precedent la que ja va tenir lloc al març del 2009 amb el lema de "Deu mil a Brussel·les"