dimecres, 5 de març del 2014

Hisenda cobra honoraris a la Generalitat per recaptar impostos

L’Agència Tributària ha ingressat 9 milions d’euros en un any per gestionar el cobrament executiu de tributs catalans

Especial: Referèndum d'independència de Catalunya 9 de novembre de 2014


, Parlament | Actualitzat el 05/03/2014 a les 18:54h


No només del famós espoli fiscal viu la hisenda espanyola, sinó també de cobrar-lo. Així ho ha explicat aquest tarda el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, en la seva compareixença al Parlament per explicar Tributs de Catalunya, l’embrió de l’agència catalana, presentat la setmana passada. Comptat i debatut, la Generalitat ha pagat en el darrer exercici un total de 9 milions d’euros en concepte “d’honoraris” a l’Agència Estatal de d’Administració Tributària per cobrar impostos en via executiva que corresponen a la Generalitat o multes de trànsit.


Segons ha detallat el conseller, el Govern delega a la Hisenda espanyola cobrar aquells impostos que la Generalitat no pot cobrar en primera instància i que entren en morositat. Així l’Agència Tributària de l’Estat , sense una taxa fixa pel servei,  passa factura pel servei de recaptació en via executiva que enguany en el darrer exercici s’han enfilat a 4.5 milions d’euros. Una dinàmica que es repeteix en el cobrament de les multes de trànsit per les quals enguany Hisenda ha cobrat també 4.5 milions. En total, 9 milions d’euros per cobrar deutes tributaris d’impostos de la Generalitat.


Precisament aquest ha estat un dels arguments brandats per Mas-Colell per justificar Tributs de Catalunya. Segons el conseller l’agència tributària catalana servirà no només per  millorar la recaptació executiva sinó per estalviar-se aquests honoraris.


http://www.naciodigital.cat/noticia/65730/hisenda/cobra/honoraris/generalitat/recaptar/impostos