dimarts, 4 de març del 2014

Súmate a Mas: “No retrocedeixi ni un mil·límetre president”

04/03/2014

La plataforma independentista castellanoparlant es reuneix amb el president de la Generalitat durant més d'una hora per expressar-li el seu suport incondicional

 

Albert Ribas




Francesc Homs, Artur Mas i Eduardo Reyes durant la trobada. Foto: Súmate



L’associació independentista castellanoparlant Súmate va agafant protagonisme a mesura que el procés independentista va fent via. Aquesta tarda una delegació encapçalada pel seu president, Eduardo Reyes, s’ha reunit al Palau de la Generalitat amb el president de la Generalitat, Artur Mas i amb el conseller de Presidència, Francesc Homs durant més d’una hora.

La reunió, que s’ha celebrat a petició pròpia del president de la Generalitat, ha servit perquè tant Reyes com els 15 representants de les delegacions que Súmate té arreu de Catalunya hagin mostrat el seu suport incondicional a l’estratègia del Govern en torn al procés independentista. El president de l’associació independentista li ha traslladat a Mas que “estem del seu costat i li hem demanat que no retrocedeixi ni un mil·límetre, que no faci ni un pas entre, que donarem suport al procés sobiranista”.

Jorge García, coordinador de Súmate al Baix Llobregat, ha explicat al Singular que el president de la Generalitat “ens ha refermat el seu compromís fins al final” amb el procés i ha destacat el fet “que hem coincidit en la necessitat de fer un país nou i acollidor”. García ha revelat que durant la reunió també s’han tractat qüestions com la nacionalitat dels futurs ciutadans de l’Estat català i el tractament que rebrà el castellà com a llengua: “Mas ens ha dit que no hi haurà cap problema amb la qüestió de la doble nacionalitat i que el castellà serà oficial”.

Per acabar, el president de Súmate ha lliurat una carta a Artur Mas en la qual s’expressa la voluntat per fer campanya tant per la consulta com pel doble Sí. El text de la missiva també insisteix en que a Catalunya no hi ha cap tipus de conflicte ni existeix cap fractura.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/sumate_a_mas_no_retrocedeixis_ni_un_mil_limetre_president_99149.php