dilluns, 17 de març del 2014

Sor Lucía Caram: "Espanya ha agafat Catalunya com a cap de turc"

14/03/2014

SINGULAR TV

"Hem de crear una societat on no sigui tan insultant la distància entre rics i pobres", afirma la monja dominica a Singular TV


Mar Sabé








La monja dominica Sor Lucía Caram, "monja collonera" com se l’ha definit més d’una vegada per les seves opinions contundents sobre els polítics i algunes decisions de l’Església, considera en una entrevista a Singular TV que "Espanya ha agafat com a cap de turc a Catalunya" per no fer front als grans problemes que arrossega.

“El més important és que cada un sigui allò que vol ser”,
considera referent al dret a decidir. La monja veu una oportunitat si Catalunya esdevé independent per construir un país millor, tot i que també considera que s’ha de començar a treballar perquè "el canvi és possible". En aquesta entrevista també parla del canvi a la cúpula de Conferència Episcopal Espanyola i de la seva visió del papa Francesc, un cop celebrat el primer any del seu pontificat.

Sor Lucía porta 20 anys a al convent de Santa Clara de Manresa, un convent de monges dominiques contemplatives, i hi va arribar després de passar 5 anys en un convent de clausura a València. Tot i ser contemplativa, Sor Lucía confessa que la realitat social va traspassar els murs del convent i li va arribar al cor, i per això va decidir crear la Fundació Rosa Oriol per ajudar als més pobres de la capital del Bages.

Des que la va impulsar, ja compta amb 250 voluntaris que ajuden a 1.300 famílies proporcionant-los aliments i habitatge. Compten amb diversos albergs i pisos tutelats i ara estan treballant en la creació d’empreses socials en la la seva “aposta per transformar el sistema”. Acaba de publicar 'A Dios rogando', on se sincera: “Jo abans li demanava a Déu, i ara li demano a tot Déu!”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/sor_lucia_caram_espanya_ha_agafat_catalunya_com_a_cap_de_turc_99369.php