dilluns, 17 de març del 2014

Rouco va pressionar el Vaticà per intentar que desautoritzés el procés català

17/03/2014

INDEPENDÈNCIA

Pietro Parolin es va mostrar sorprès per les pressions de l’expresident de la CEE i li va deixar clar que la Santa Seu es nega a barrejar política i fe


Nerea Rodríguez



El Papa Francesc i Rouco Varela
L’expresident de la Conferència Episcopal Espanyola i cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio Maria Rouco Varela, va pressionar el Vaticà per tal que aquest és pronunciés negativament sobre una possible independència de Catalunya, segons publica avui el diari ‘Ara’.

Rouco es va trobar el passat 30 de gener amb el secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin. A més, sembla que també hi eren presents dos cardenals espanyols: Antonio Cañizares i Santos Abril. Segons el mateix diari, el cardenal arquebisbe de Madrid, ferm defensor de la unitat d’Espanya, va expressar de manera diàfana el seu missatge: va instar la Santa Seu a fer pública una desautorització explícita del procés sobiranista, així com dels eclesiàstics arrenglerats amb el reconeixement de la realitat nacional de Catalunya.

Alhora Rouco també va reclamar a Parolin que en la visita ad limina dels bisbes catalans programada a Roma per al 7 de març el papa Francesc els recordés quin havia de ser el seu paper. Parolin es va mostrar sorprès i indignat per les pressions de Rouco, i li va recordar que el Vaticà es nega a barrejar política i fe.

Aquesta reunió es va produir després que l’Abad de Montserrat, Josep Maria Soler, assegurés que el Vaticà reconeixeria Catalunya si esdevé un Estat independent. Aquestes paraules van irritar profundament Rouco, motiu pel qual va intentar pressionar la Santa Seu per obtenir-ne un pronunciament negatiu.

L’única cosa que va aconseguir l’arquebisbe de Madrid va ser que la Nunciatura Apostòlica a Espanya emetés una nota firmada a Madrid el 4 de febrer, difosa a través de la CEE, en què es matisa que les paraules de l’abat de Montserrat “són opinions de la seva exclusiva responsabilitat personal i no reflecteixen en absolut la posició de la Santa Seu”. Fonts consultades pel diari ‘Ara’ admeten que la breu nota -que reflectia una obvietat, que les opinions de Soler no són les del Vaticà- no va satisfer del tot l’arquebisbe de Madrid.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/rouco_va_pressionar_el_vatica_per_que_desautoritzes_el_proces_catala_99398.php