divendres, 21 de març del 2014

Rajoy treu pit: "Mas encara és a temps de rectificar"

21/03/2014

REFERENDUM

El president espanyol no aclareix quines mesures pensa adoptar per impedir que els catalans votin el 9-N


Lluís Bou




El president espanyol, Mariano Rajoy, ha tret avui pit davant el procés sobiranista que viu Catalunya, i s'ha limitat a assenyalar al president de la Generalitat, Artur Mas, que "encara és a temps de rectificar" la seva actitud i no seguir fent passes "cap a enlloc". Tot i això, el mandatari espanyol no ha aclarit quines mesures pensa adoptar per impedir que els catalans votin el 9 de novembre.
Rajoy s'ha referit a les aspiracions sobiranistes a Catalunya en la conferència
de premsa que ha ofert a l'acabar el Consell Europeu de Brussel·les, i en la qual no ha descartat que ell pugui intervenir en el debat previst en el ple del Congrés el pròxim 8 d'abril sobre la iniciativa del Parlament català per reclamar una consulta.
El cap de l'executiu espanyol ha reiterat la seva posició contrària a aquest referèndum i ha dit que no volia contribuir "a generar més problemes dels que ja hi ha". "La meva posició la coneix des del primer moment el president de la Generalitat i molta gent de la seva força política, però encara que la coneixen i saben que el president del Govern complirà la llei, han decidit escollir aquest camí", ha indicat.
Davant aquesta actitud, ha realitzat la seva advertència: "Encara estan a temps de rectificar. M'agradaria que no es fessin passes cap a enlloc generant problemes i frustracions i que s'estigués atenent els problemes i necessitats reals dels ciutadans".
Per a Rajoy, ja es veu la recuperació econòmica i aquest ha de ser el gran objectiu espanyol, al qual ha lamentat que no contribueixin decisions com les que se segueixen adoptant per part de la Generalitat. El president espanyol ha subratllat que mentre que a Europa se segueixen fent passes en decisions com la unió bancària que van cap a la integració, no entén com hi ha qui pot plantejar decisions "que porten a aïllar-te internacionalment, a fer-te perdre la teva moneda, a treure't de la UE i no estar en cap tractat internacional".