dimarts, 25 de març del 2014

És l’hora de l’adéu Espanya

Dimarts, 25 de març de 2014 18:40 h

El Tribunal Constitucional tomba per unanimitat la declaració de sobirania del Parlament en una mostra més que a Espanya no entenen de democràcia, tant sols ens queda el #SíSí


El que la democràcia va aprovar el 23 de gener de 2013 al Parlament de Catalunya, l’anomenada declaració de sobirania ha estat tombada per un Tribunal Constitucional contrari als principis de la democràcia, un tribunal polititzat tomba els drets dels catalans, davant aquest greu àtac tant sols ens queda marxar per decisió democràtica dels catalans. La declaració de sobirania definia Catalunya com un "subjecte polític i jurídic" i és un dels pilars fonamentals sobre els quals s'edifiquen els arguments catalans per poder celebrar la consulta del 9-N.  





Espanya ens ha declarat la guerra en totes les seves formes, el joc brut és total, no ens queda cap més remei que l’adéu a Espanya

La declaració de sobirania era un dels compromisos a què van arribar CiU i ERC després de les eleccions del 25-N del 2012. En un primer moment, el govern espanyol va considerar que el text no tenia cap validesa jurídica, però finalment va decidir elevar-lo al Constitucional.

El Ple del Tribunal Constitucional ha anul·lat aquest dijous per unanimitat la declaració de sobirania del Parlament aprovada el 23 de gener, que defineix Catalunya com a subjecte jurídic i polític, segons fonts del Tribunal. La declaració de sobirania ja estava suspesa des del 7 de maig pel recurs que va presentar l'Estat. L'encarregada de redactar la ponència ha estat la vicepresidenta del TC, Adela Asúa, que hi treballava des de fa setmanes amb voluntat de trobar un acord ampli. Els magistrats no han esperat a resoldre la recusació que el Parlament de Catalunya ha aprovat presentar aquest dimarts contra el president, Francisco Pérez de los Cobos, que va ser militant del PP, i dos magistrats més.  



http://directe.cat/340992