dijous, 6 de març del 2014

El Parlament de Crimea aprova incorporar-se a Rússia i convoca un referèndum per ratificar la decisió

06/03/2014

INTERNACIONAL - CRIMEA

El proper 16 de març els ciutadans de Crimea estan citats a les urnes per decidir el seu futur


Agències



Protesta prorussa a Simferopol, Crimea - REUTERS



El Parlament de Crimea ha aprovat “per unanimitat” incorporar aquesta autonomia ucraniana a la Federació Russa, tal com informa l’agència RIA Nóvosti.

El text aprovat anuncia que els parlamentaris es pronuncien a favor “d’entrar a la Federació Russa amb els drets d’un subjecte de la Federació Russa”. Prèviament a aquesta aprovació parlamentària, el viceprimer ministre de Crimea ha anunciat que el 16 de març es celebrarà un referèndum sobre l’estatus d’aquesta regió del sud d’Ucraïna, que ja va pertànyer a Rússia fins al 1954.

Segons fonts desplaçades a la zona, Crimea estaria sota control efectiu rus, encara que Moscou ha negat que les tropes que circulen per la zona siguin seves ja que van sense identificar. Des del Kremlin argumenten que aquestes tropes són de grups d’autodefensa.

Aquest pas endavant del parlament de Crimea tensa encara més les relacions entre Ucraïna i Rússia, desencadenades arran de la fugida del president ucranià, Viktor Yanukovich de Kíev després d’una dura repressió a manifestants entigubernamentals.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/el_parlament_de_crimea_aprova_incorporar-se_a_russia_i_convoca_un_referendum_per_ratificar_la_decisi_99191.php