dijous, 6 de març del 2014

Barberà: "Demano a Espanya que m'expulsi"

06/03/2014

BALANCES FISCALS

El periodista entendria que l'expel·lissin perquè els catalans són per als espanyols una "càrrega" i un "llast"


Lluís Goñalons




El periodista Jaume Barberà
Les balances fiscals publicades ahir per la comunitat d'Extremadura han acabat avui amb la paciència del periodista Jaume Barberà. "Demano a Espanya que m'expulsi", ha reclamat. El periodista s'ha posat les mans al cap amb la particular interpretació dels comptes extremenys, que, a més, interpel·len directament Catalunya i l'acusen de ser el territori que més inversions rep de l'Estat espanyol.

"No es pot tolerar que hi hagi aquesta diferència per càpita que afavoreix tant a Catalunya. Espanya té un llast i una càrrega: els catalans. Els resultem cars. Ens haurien d’expulsar. No es pot acceptar, s’hauria de portar Catalunya al tribunal d’Estrasburg", s'ha queixat Barberà amb un esmolat to irònic a Rac1.


Barberà ha apujat el to. S’ha tret la màscara satírica per afirmar: “Al president extremeny José Antonio Monago la solidaritat li representa el 18% del seu PIB", i ha anat més enllà: "Hem tolerat la mentida permanentment. Estem aguantant que se'ns digui nazis, que siguem els xucla-sangs... A mi m’agradaria que el govern de Madrid, que jo pago, posés seny”. 

L'economista Gonzalo Bernardos ha agafat el testimoni de la tertúlia per reblar el clau sobre les xifres publicades ahir pel conseller d'Economia de la Junta d'Extremadura, Antonio Fernández: "És un nyap. Lliga préssecs amb peres i pomes", i acaba per advertir: "És l’aperitiu de què farà el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro". El titular d'Hisenda ha de redactar el nou finançament, que s'ha de negociar al llarg del 2014 al Consell de Política Fiscal i Financera. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/barbera_demano_a_espanya_que_m_expulsi_99183.php


1 comentari :

XTermens ha dit...

Tots aquests dircursos no fan res més que augmantar el nostre desig d'esdevenir independents, a més de convèncer els indecesos a favor de la causa independentista. Bona cosa!!