dimarts, 25 de març del 2014

El govern acusa Manos Limpias de ser "neofranquista i amb una trajectòria ombrívola"

25/03/2014

REFERENDUM

Homs lamenta la "contradicció en 48 hores" de la fiscalia sobre si la consulta és legal o no: "Voldríem tenir la convicció que actua amb independència..."


Pep Lloveras




El president Mas aquest matí dirigent-se a la reunió del Consell Executiu


El govern ha acusat Manos Limpias de ser “neofranquista i amb una trajectòria ombrívola”, després de les denuncies que aquest sindicat espanyol han posat contra Artur Mas –ja rebutjada per la fiscalia i avui mateix pel TSJC- i contra l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la seva presidenta Carme Forcadell. “En l’ordenament jurídic, a ulls de tothom, les idees no estan perseguides i es poden expressar, amb l’únic límit de la violència”, ha indicat el conseller i portaveu Francesc Homs. “Per tant, dels atacs de Manos Limpias no cal afegir gaire més”, ha afegit el número tres del govern, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts.

“contradicció molt evident”, en un marge de 48 hores, d’haver dit primer que la consulta sobiranista
El portaveu del Govern, Francesc Homs

tenia un marge legal i després negar-ho per “estar fora de la Constitució”. La denuncia també havia estat presentada per Manos Limpias. “No sabem si és per pressions aquest canvi de posició, però seria bo que poguéssim tenir l’absoluta convicció que la fiscalia actua amb plena independència”, ha afirmat Homs, insinuant que ara això no està acabant de passar.

Mas parlarà el mateix 8 d’abril

D’altra banda, també en l’àmbit del procés, Homs ha anunciat que Mas es pronunciarà des de Barcelona el mateix 8 d’abril quan acabi la sessió al Congrés de petició per fer el referèndum el 9 de novembre. A Madrid, a la tribuna de convidats, hi viatjaran en representació de la Generalitat Homs i el conseller Josep M. Pelegrí. “Serà un dia important. No per la votació, que ja tot indica per on anirà, sinó pel que es diu i com és tractat el que planteja el poble català de manera majoritària. Hem d’estar atents als arguments que s’utilitzin [de PP i PSOE]. Té un valor polític això”, ha manifestat el portaveu.

Sobre el comiat d’Aldolfo Suárez, Homs ha lamentat que hi hagi hagut veus que els hi hagi “sabut greu” que Mas assistís a la capella ardent de l’expresident espanyol. Així mateix, el govern ha confirmat que el president català estarà dilluns al funeral d’estat per Suárez que se celebrarà a la catedral de La Almudena.

Decret per millorar l’escola pública

Fora de la batalla sobiranista, la consellera d’Ensenyament Irene Rigau ha anunciat un decret de provisió de places per a les escoles públiques que pretén aportar “canvis decisius” per a la modernització i millora de la qualitat dels mestres. L'antiguitat o anys d'experiència deixarà de ser l'únic criteri en l'assignació de llocs de treball per als professors dels centres públics. A partir del proper curs, els directors dels centres escolars podran –si volen– decidir els criteris que han de complir els docents que els han de venir nous per tal que s'ajustin al seu projecte educatiu. Aquest nou sistema serà possible com a màxim per al 50% de la plantilla d'un centre, exceptuant les places que ja estiguin consolidades per un funcionari amb oposicions, que no es podran tocar.
Homs ha posat en qüestió la fiscalia superior de Catalunya per la


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/el_govern_acusa_manos_limpias_de_ser_neofranquista_i_amb_una_trajectoria_ombrivola_99592.php