dimecres, 26 de març del 2014

"Cop legal al vot català", a la portada del 'Financial Times'

26/03/2014

REFERENDUM

El prestigiós mitjà econòmic es fa ressò de la sentència del TC en contra de la declaració de sobirania de Catalunya


Mar Sabé



Article del Financial Times



"Cop legal al vot català", titula avui el prestigiós diari econòmic, Financial Times, en la seva portada del digital. El rotatiu es fa ressò de la sentència del Tribunal Constitucional que ahir va decretar per unanimitat la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament el passat 23 de gener del 2013.

"Catalunya ha experimentat un augment en el sentiment separatista en els últims anys, que es reflecteix en les manifestacions de més d’un milió de persones i en un suport creixent a la ruptura amb Espanya”, escriu l’article, que també destaca que “inicialment era un moviment de base”, però que amb el temps “ha estat recollit pels principals polítics catalans”.

El diari també recull que la resolució del TC d’ahir “afirma que els catalans tenen ‘dret a decidir’", però en cap cas en relació a “dret a la lliure determinació”, explica que es va negar la declaració de sobirania per anar en contra de l’article 2 de la constitució espanyola i que és “probable” que en un futur proper, el TC “hagi de pronunciar-se expressament sobre la legalitat de la consulta”.

“Si més no, la sentència deixa clar que el màxim tribunal d’Espanya té poca simpatia pels arguments més generalitzats pels partidaris de la independència de Catalunya”, i remarca que “aquesta postura és probable que es mantingui en futures batalles constitucionals entre el govern central de Madrid i l’administració regional de Barcelona”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/_cop_legal_al_vot_catala_a_la_portada_del_ft_99606.php