dissabte, 8 de març del 2014

Cartes creuades :Vicent Partal : Menyspreu || Martxelo Otamendi : Trituradora de ferritja

08.03.2014

'Quin sentit té votar A i no B si al final A fa servir el teu vot perquè governe B?'

 


La decisió del PSOE espanyol d'imposar al PSOE navarrès que ajude la dreta local a mantenir-se al poder conté diversos menyspreus en un sol acte.

El PSOE menysprea la democràcia interna. Els militants navarresos del PSOE simplement no compten; de fet, els militants no compten enlloc. Només compta la direcció i els seus interessos. Ni tan sols hi ha diàleg ni donen la cara. Envien una carta i punt. A empassar-se el gripau.


El PSOE menysprea l'autonomia. La de Navarra i la que siga, que l'espectacle que veiem al Principat és molt semblant. Tant hi fan la realitat catalana o navarresa perquè l'única que compta és la realitat espanyola, que equival a dir la madrilenya. Que ni tan sols tenen una visió espanyola, de tot Espanya, de l'assumpte. Això és pur Madrid. Què diran els ultres? Què dirà la premsa aquesta embogida que tenen? Que dirà Rajoy?... Madrid, Madrid, Madrid.

El PSOE menysprea la ideologia, la seua. En plena crisi, amb la dreta desbocada i decidida a liquidar l'estat del benestar, el PSOE encara troba una excusa per a mantenir-la en el poder. Renuncia a qualsevol política d'esquerres, ni que siga moderadíssima. I deixarà fer durant uns quants mesos més. Amb conseqüències potser irreparables.

Però sobretot el PSOE menysprea els votants. Que el van votar perquè no manàs a Navarra aquesta dreta que ara ells consoliden i perpetuen en el poder. I de què serveix llavors votar-los? Quin sentit té votar A i no B si al final A fa servir el teu vot perquè governe B?

No sé si recordes encara, Martxelo, una conversa que vam tenir tu i jo en un congrés a Palma, amb algú que llavors era un diputat prometedor i que va acabar essent un important dirigent socialista. Jo encara recorde la cara que va fer quan li vaig dir que al PSOE un dia li passaria allò que li passava al partit socialista d'Itàlia: que desapareixeria. Continuen esforçant-se per aconseguir-ho ...