dilluns, 17 de març del 2014

Albinyana: "el Vaticà no s’ha plegat a les pressions de Rouco Varela contra el procés sobiranista"

Dilluns, 17 de març de 2014 09:45 h

L’expresident de la Conferència Episcopal Espanyola va pressionar el Vaticà per tal que és pronunciés en contra el procés sobiranista sense èxit


El Secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana, ha confirmat en una entrevist a Catalunya Ràdio que el Vaticà va rebre pressions per tal que desacredités el procés sobiranista, “em consta que el Vaticà no s'ha plegat a les pressions de Rouco Varela en contra del procés català”, ha assegurat Albinyana que ha denunciat que el  govern espanyol està curtcircuitant totes les relacions que la Generalitat pretén establir  amb l'exterior. Malgrat les pressions, Albinyana ha explicat que des de la secretaria cada mes informen una quarantena de països sobre com es desenvolupa el procés català. Albinyana ha confirmat així les informacions que publica el diari Ara sobre el joc brut de l’església espanyola contra el procés. 


El joc brut de l’església espanyola al descobert


Avui el diari Ara assegura que  Rouco Varela en una trobada a finals de gener amb el secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, va demanar a aquest que fes pública una desautorització explícita en contra el procés sobiranista, a més, Rouco va reclamar a Parolin que posés en cintura als bisbes catalans quan aquests visitessin el Papa el 7 de març i els deixés clar quin havia de ser el seu paper. Parolin es va mostrar sorprès i indignat per les pressions de Rouco, que li va manifestar que el Vaticà es nega a barrejar política i fe. La demanda de Rouco va arribar després que l’Abad de Montserrat, Josep Maria Soler, fes unes declaracions afirmant que el Vaticà reconeixeria una Catalunya independent.

 Posteriorment, davant la negativa de Parolín, Rouco hauria aconseguit que el 4 de febrer la Nunciatura Apostòlica a Espanya emetés un comunicat  matisant les paraules de l’abat de Montserrat, tot  assegurant que eren opinions personals i que no reflectien en absolut la posició del Vaticà.