dilluns, 17 de març del 2014

Barcelona liquida Sancho de Ávila

Dilluns, 17 de març de 2014 05:00 h

El nom del poeta Miquel Martí i Pol, substituirà el carrer dedicat al militar de Felip II a les ordres del duc d’Alba, Sancho de Ávila, aliè a la història de la ciutat


La Ponència de Nomenclàtor ha decidit proposar que el carrer de Sancho de Ávila passi a anomenar-se de Miquel Martí i Pol, en honor del poeta de Roda de Ter. Fa quatre anys un grup de veïns del districte de sant Martí van demanar el canvi de nomenclatura pel fet que el carrer, que dóna també nom al tanatori, era en honor d’un personatge que no té cap relació amb la història de Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona ha enviat una carta als  veïns anunciant la proposta, i si el procés administratiu culmina, l'alcalde haurà de prendre la decisió final. 


Miquel Martí i Pol, un dels poetes més populars del segle XX

Els veïns van iniciar la petició del canvi de nom del carrer fa quatre anys i demanaven que es dediqués a Vicenç Ferre, en record del cooperant català mort el 2009 a l'Índia. El nom del carrer Sancho de Ávila va ser aprovat el setembre de 1929. Ara els veïns poden presentar al·legacions si no estan conformes amb el canvi. La proposta de l’Ajuntament aposta pel nom del poeta ja que en el mateix  carrer es va inaugurar uns jardins dedicats al poeta.