divendres, 21 de febrer del 2014

'The Economist' ho té clar: Catalunya i Escòcia seran a la UE

20/02/2014

INDEPENDÈNCIA

El prestigiós setmanari avisa però que “funcionaris europeus preveuen que, com a mínim, faran falta 4 o 5 anys per negociar i ratificar l’accés”


Albert Ribas


Manifestacions independentistes a Catalunya i Escòcia
El setmanari The Economist apunta avui en un article que en el cas que Catalunya i Escòcia aconsegueixin la independència formaran part de la Unió Europea. “És erroni insinuar que nous Estats independents no podran mai formar part de la UE. Seran Montenegro i Macedonia admesos més ràpid que Escòcia i Catalunya, que ja apliquen les normatives europees?”, es qüestiona el rotatiu.

Ara bé, això no treu que el setmanari alerti que el procés serà senzill i qualifica de “deshonest pretendre que l’accés serà fàcil i ràpid, fins i tot en les millors circumstàncies” ja que “tots els membres de la UE han d’estar d’acord en obrir i posteriorment concloure les negociacions d’adhesió i ratificar l’acord”. Un procés que, segons funcionaris europeus consultats pel setmanari, s’allargaria “com a mínim 4 o 5 anys”.

En el cas concret de Catalunya i Espanya, l’article assegura que “la negativa espanyola a permetre un referèndum a Catalunya suggereix que Espanya sap que la UE no pot rebutjar una regió separatista” però avisa que “un divorci amarg faria més difícil l’adhesió a la UE”.



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/_the_economist_ho_te_clar_catalunya_i_escocia_seran_a_la_ue_98903.php