dimarts, 25 de febrer del 2014

Rajoy no sap com aturar la consulta "no es pot celebrar" perquè "no és legal"

Insisteix que "no es pot celebrar" perquè "no és legal", però no especifica les mesures del Govern espanyol


Avui a les 13:40h.




Rajoy, durant el discurs





El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que "lluitaré pels catalans" i ha insistit que el referèndum que ha convocat el president de la Generalitat, Artur Mas, per al pròxim 9 de novembre "no es pot celebrar" perquè "no és legal".

El cap de l'executiu espanyol, que ha deixat el tema de Catalunya per al final del seu discurs inicial del debat de política general, ha expressat que "la meva obligació és complir la llei i fer-la complir, cosa que en aquest cas significa garantir que ningú decideixi pel conjunt del poble espanyol sobre el futur d'Espanya".

Rajoy ha advertit a Mas que "no s'assegura el futur dels catalans ni el seu benestar ni el seu convivència enderrocant la llei, corrent aventures, sembrant incerteses, ni maquillant la gravetat de les conseqüències".

El president espanyol ha apuntat que "lluitaré pels catalans, pel seu progrés i pel seu benestar, com he fet al llarg del temps que porto al govern". "Em preocupa, i molt el que passi a les persones que viuen a Catalunya. Per tant, que ningú esperi que romangui indiferent", ha afegit.

També ha apel·lat a la unitat d'Espanya, que ha definit com "un valor superior". En aquest sentit, ha indicat que "no perquè estigui en la Constitució. La vam incloure en la Constitució perquè la considerem un valor superior que ratifica una tradició, una memòria i un patrimoni comuns".