dimarts, 4 de febrer del 2014

Niño Becerra: “El que diu De la Fuente sobre les balances fiscals no és veritat”

03/02/2014

BALANCES FISCALS

L’economista assegura que compta com a despesa de Catalunya una caserna de la Guàrdia Civil construïda a Melilla


Albert Ribas


Santiago Niño Becerra
El catedràtic d’Estructura Econòmica de la UB Santiago Niño Becerra ha assegura aquest vespre a 8V que “el que diu De la Fuente- l’ investigador del CSIC encarregat d’elaborar el nou mètode de càlcul de les balances fiscals que presentarà l’Estat- no és veritat”.

Becerra ha assegurat que De la Fuente, i en el que també cauen altres experts, és que “obvia el concepte de neutralització del deute, que és fonamental. Consideren el deute com si fons un ingrés, que ho és, però també s’ha de comptabilitzar com a despesa, ja que s’ha de pagar. I això no es fa”. La neutralització consisteix en extreure l’efecte que el cicle econòmic té sobre la situació pressupostària del sector públic.

L’economista ha afegit que a partir d’ara “no és que es calcularan les balances fiscals amb un altre mètode, sinó que no es comptaran i es faran amb un sistema nou que desglossa la despesa en funció del sistema càrrega benefici”. Ho ha exemplificat d’aquesta manera: “És com si es posa una caserna de la Guàrdia Civil a Melilla, i com que beneficia Catalunya en termes de seguretat, es compte com un ingrés”.  






http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/nino_becerra_el_que_diu_de_la_fuente_sobre_les_balances_fiscals_no_es_veritat_98536.php