divendres, 14 de febrer del 2014

Mas, als empresaris: "No passeu de la política"

14/02/2014

REFERENDUM

El president de la Generalitat coincideix en la presentació del nou llibre de Francesc Canosa amb el president del Banc Sabadell


Nerea Rodríguez


Xavier Cambra, Artur Mas, Josep Oliu i Francesc Canosa
“No passeu de la política”. Aquesta és la petició que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui a l'empresariat català, alhora que els ha demanat que “s'impliquin en la consecució d'un dels grans objectius que té Catalunya en l'actualitat, que és conduir el procés polític que ha impulsat una gran majoria ciutadana”. "Ho hem de fer junts. Els grans objectius de país els hem de defensar, conduir i dirigir tots junts", ha subratllat Mas davant els prop de 150 empresaris que han assistit avui a la presentació del llibre "Capitans d'indústria", del periodista i col·laborador d’El Singular Francesc Canosa.



Durant la seva intervenció, Mas ha demanat als representants de les principals empreses familiars catalanes el seu suport en el triple objectiu actual de Catalunya: "Aixecar una economia perjudicada, assegurar la cohesió social -amb les polítiques adequades de l'Estat del Benestar- i conduir un procés polític impulsat per una gran majoria de gent". El llibre de Canosa recull l'experiència de 50 empreses emblemàtiques de famílies catalanes nascudes als segles XIX i XX explicada per les seves noves generacions. El president de la Generalitat ha afirmat que “es té més responsabilitat com més capità s'és”, i ha animat a seguir amb una actitud històrica catalana: "En lloc de fer de senyoret, cal fer de pencaire, i no pretendre que et vinguin a resoldre les coses, sinó resoldre-les tu mateix".

"Ni el món de l'economia ha de passar de la política ni el món de la política ha de passar del de l'economia", ha insistit davant empresaris com Josep Lluís Bonet (Freixenet i Fira de Barcelona), Jordi Mercader (Miquel i Costas), Víctor Grifols (Grifols) i Josep Maria Pujol (Ficosa). També han assistit representants de les famílies Esteve, Carulla (Agrolimen), Carbonell (Copcisa), Miarnau (Comsa Emte), Pont (Borges) i Puig, entre altres representants empresarials presents en el llibre, i algunes personalitats més, com Luis Conde (Seeliger&Conde) i l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

En total hi han assistit unes 180 persones que han deixat petita la sala d'actes de la seu de Banc Sabadell a Barcelona. També presentava el llibre de Canosa el president de Banc Sabadell, Josep Oliu, qui ha assenyalat que són persones que han fet empreses i que les empreses han fet a Catalunya, amb emprenedors que van veure oportunitats de fer negocis fins i tot en èpoques difícils i van tenir ambició, i a els qui van prendre el relleu les noves generacions de les seves famílies.

Ha destacat que les empreses d'èxit són les que s'adapten als canvis, resisteixen i tenen capacitat de regenerar-se, encara que també ha subratllat la importància de l'entorn: "Necessitem un entorn polític i econòmic d'estabilitat per treure endavant els nostres projectes".  Per la seva banda, l'autor del llibre ha explicat que els empresaris li han parlat del seu territori i de la seva terra, i que "el mapa de les empreses catalanes és el món", amb una economia independent històricament, amb força de present i plans de futur.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/mas_als_empresaris_no_passeu_de_la_politica_98775.php