divendres, 14 de febrer del 2014

Santamaría carrega: "La Generalitat hauria d’informar, i no desinformar"

14/02/2014

REFERENDUM

La vicepresidenta espanyola critica el document del Govern català que replica el memoràndum enviat per Margallo a 200 ambaixades per aturar el procés sobiranista


Nerea Rodríguez




Xoxito d'or Santamaria i Wertgonya



La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha carregat avui durament contra el Govern català per l’elaboració del document en defensa del dret a decidir que va realitzar com a resposta al memoràndum que havia enviat prèviament el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, a més de 200 ambaixades per aturar el procés independentista. En aquest sentit, Santamaría ha etzibat: “La Generalitat pot donar la informació que estimi oportuna, però s’hauria de preocupar d’informar, i no de desinformar”.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la


vicepresidenta espanyola s’ha queixat que “la informació ha de ser completa, i el que provingui de la Generalitat representa a tots els catalans, no només a alguns”. A més, ha argumentat que “com que han buscat que el debat sigui internacional, també s’ha d’ajustar als termes de dret internacional”, motiu pel qual ha afirmat que “segons la nostra Constitució la sobirania és del poble espanyol i el dret d’autodeterminació no existeix”.

Alhora, Santamaría ha alertat que “les conseqüències d’aquest procés són tan greus per a Catalunya i per Espanya que els ciutadans han de saber la veritat del que aquest procés suposa i és el que està fent el Govern espanyol, informar de la veritat”.

Sobre la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya i la divisió que ha provocat al Tribunal Constitucional. La vicepresidenta espanyola ha insistit en la inconstitucionalitat de la declaració i ha assenyalat que “l’acord té efectes jurídics però també té efectes sobre els titulars de la sobirania, que és del poble espanyol, i per això creiem que ha de ser anul·lada”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/santamaria_carrega_la_generalitat_hauria_d_informar_i_no_desinformar_98774.php