dimecres, 12 de febrer del 2014

Margallo, el PP i la caverna tindran un cobriment

Dimecres, 12 de febrer de 2014 11:15 h

El document de resposta del Govern al memoràndum de Margallo és un al•legat a la democràcia amb certeses i obvietats que qualssevol demòcrata del món pot entendre


'Estrènyer els braços en llibertat', elaborat pel conseller Francesc Homs, conté arguments impecables des del punt de vista democràtic i veritats incòmodes difícils d’empassar pels defensors de indivisible unitat d’Espanya. “Deixem els estrips sentimentals per a les operetes i les amputacions per als cirurgians”,  reclama Homs en el document on assegura que “ningú vol estripar res ni abandonar ningú, aquests termes serveixen per tractar assumptes matrimonials, no assumptes polítics”, i més endavant, per contribuir a la desdramatització, recorda que “Espanya ja no té dominis en ambdós hemisferis i no passa rés. Tampoc té Portugal i els Països Baixos, i no passa res. És probable que hi hagi canvis políitcs en relació amb Catalunya, a curt o mig termini, i tampoc passarà res.”



La Catalunya ploramiques ha passat a millor vida

El govern explica en el document 'Estrènyer els braços en llibertat', que l'argumentari del govern espanyol obvia una bona part de la història recent" i ha assegurat  que les "objeccions plausibles" del govern espanyol a la consulta acabaran sense credibilitat i legitimitat democràtica davant la comunitat internacional, i ha considerat que  "Catalunya ha fet un canvi de xip, ha deixat de ser una Catalunya ploramiques que deien alguns i ha passat al terreny propositiu".

S’ha acabat el bròquil

“La visió idíl·lica d’una Espanya intemporal que uneix diferents pobles que es fonen voluntàriament en un patrimoni comú de cultures, topa amb els fets històrics i amb les teories sobre la creació de l’estat nacional” recorda Homs i afegeix que la majoria de catalans entenen que la via estatutària s’ha acabat i plantegen una qüestió política no un “órdago” ni un desafiament, i que ningú a Catalunya vol trencar els llaços amb Espanya, sinó que vol viure’ls amb llibertat.

El sentiments no es poden legislar

 El document d’Homs recorda que no hi ha dificultat en legislar i decretar sobre qui és o no espanyol, però sí que és difícil “decretar qui se sent partícip d’aquesta identitat col·lectiva” i conclou que “és una cosa més aviat impossible”.

La Generalitat existeix del  1359 i els catalans tenim la condició de subjecte polític

El text avisa que "negar la condició de subjecte polític als catalans no té justificació alguna", perquè la Generalitat existeix des del 1359, però també perquè Catalunya és una nació i això "vol dir ser subjecte polític". I per argumentar-ho, recorda que els cubans van esdevenir subjecte col·lectiu quan van deixar de sentir-se espanyols a finals del segle XIX.

Gibraltar i Perejil

"No és en absolut seriós fer referència a la suposada obsessió pels límits fronterers a Catalunya quan existeix una obsessió real i autèntica per defensar penyals deshabitats al Nord d'Àfrica. No sembla lícit ofuscar-se per un minúscul territori que pertany al Regne Unit des de 1713 i acusar Catalunya d'ofuscar-se per fets del 1714", conclou el document.

Catalunya vol explicar els seus arguments als ambaixadors

El Govern va enviar ahir dimarts el document al Ministeri d'Afers Exteriors i  han demanat al ministre García-Margallo que el trameti a les ambaixades que ell va fer arribar el seu document. " És una opinió que també pot ser tinguda en compte per fer-se una composició del debat que hi ha a Espanya i a Catalunya", ha afegit.


http://directe.cat/334503