dimecres, 12 de febrer del 2014

TV3 i el grup Godó escalfen l’ambient al Parlament

Dimecres, 12 de febrer de 2014 13:25 h

Junqueras retreu a Mas la "greu ineficàcia i irresponsabilitat" del Govern en les negociació de l’ens públic i l’externalització de la publicitat i li demana que rectifiqui


Oriol Junqueras, s’ha mostrat contundent i ha recriminat al president Mas la mala gestió del Govern en la negociació de la renovació del conveni de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i li ha demanat que rectifiqui. També ha criticat l’externalització del departament comercial de la ràdio i televisió pública- que de ben segur anirà a parar a mans del Grup Godó-. "Hi ha hagut molts àmbits que s'han mostrat predisposats a ajudar, i la reacció del Govern ha estat tirar pel dret en una estratègia que només ha contribuït a enrocar posicions, crispar els ànims i incrementar la inestabilitat en els mitjans públics. Cal rectificar", li ha dit Junqueras. 



No s’entén que un grup privat passi a controlar bona part del finançament de la televisió pública.

ERC va intentar aturar l’externalització de la publicitat de la televisió i la ràdio pública que defensava el govern amb una iniciativa parlamentària que va ser rebutjada amb arguments insostenibles, i amb els vots de CiU, PP i PSC. Aquesta decisió estratègica del govern no va ser compartida ni ben vista per molts sectors de CiU que no entenen  com s’afavoreix al Grup Godó quan La Vanguardia i 8tv tenen una actitud  hostil vers el procés sobiranista i vers el mateix president de la Generalitat.

En ple debat sobiranista afeblir els mitjans públics és un error estratègic

Mas ha defensat que "no té mes remei" que actuar per sostenir la CCMA i complir els pressupostos aprovats amb ERC, en un context en què s'han reduït notablement els ingressos publicitaris al llarg dels últims anys. El presidetn d'ERC ha insistit en cal rectificar i això passa per respectar el manteniment del conveni actual en la negociació i per plantejar xifres globals de forma transparent i entenedora i buscar estratègies per solucionar els problemes i no crear-ne de nous.