divendres, 14 de febrer del 2014

Manos limpias hi torna: ara denuncia els jutges a favor del Dret a Decidir

14/02/2014

REFERENDUM

El sindicat considera que els magistrats han incorregut en una falta "molt greu" per no acatar la Constitució


Lluís Goñalons


 El magistrat català Santi Vidal
El sindicat Manos Limpias ha presentat avui una denúncia davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) contra els 33 jutges catalans que van signar un manifest a favor del Dret a Decidir de Catalunya perquè considera que han incorregut en una falta "molt greu" per no acatar la Constitució.

Ahir, una trentena de jutges i magistrats catalans van signar un manifest a favor del dret a decidir de Catalunya on defensen que és possible celebrar la consulta dins l’actual marc constitucional si es fa una interpretació segons la legislació internacional. Entre els magistrats signants s’hi troben Santi Vidal.

Avui, el sindicat ha considerat que la declaració que van subscriure la trentena de magistrats catalans "no entra dins del dret a la llibertat d'expressió i de manifestació". Assegura que "aquest manifest suposa atacar, trencar l'ordenament jurídic i, per descomptat, la seva màxima llei, que és la Constitució", argumenta el text, on també es considera el manifest "una falta administrativa molt greu" en base a l'article 417 de la Llei orgànica del poder judicial.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/manos_limpias_ara_denuncia_els_jutges_a_favor_del_dret_a_decidir_98771.php