diumenge, 23 de febrer del 2014

L'Estat espanyol avergonyeix Reding .El secretari d'estat menysté els catalans en plena conferència de Reding

Diumenge  23.02.2014  21:04

Íñigo Méndez diu que 'només els tontos discuteixen els fets', cosa que ha generat una xiulada per part del públic




     
Íñigo Méndez es cunyat del Ultradretà Íñigo Pérez de Herrasti







El 45è Diàleg amb la ciutadania, fet avui a Barcelona amb la participació de la vice-presidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, ha acabat amb polèmica. El debat ha girat, sobretot, entorn al debat sobiranista, el dret de decidir, la consulta i la continuïtat de Catalunya dins la Unió en cas d'independència. I ha viscut una sortida de to quan Reding, després d'insistir en la necessitat de trobar una fórmula per resoldre l'encaix de Catalunya a Espanya sense 'idees preconcebudes', ha cedit la paraula al secretari d'estat per la Unió Europea, Íñigo Méndez.


'Els representants de la Comissió Europea ja estan farts que els facin la mateixa pregunta', ha etzibat, arran d'una pregunta sobre quines conseqüències reals tindria un nou estat per Europa. 'La integritat territorial és una competència exclusiva dels estats membres', ha dit. I sobre això, ha afegit: 'la UE no té més competències; com deia Lenin, només els tontos discuteixen els fets. I això és un fet'. La intervenció de Méndez ha indignat tant el púbic que seguia en directe l'acte a La Pedrera, que li ha respost amb xiulets, com els usuaris que ho feien a través de la xarxes socials.

Íñigo Méndez és un antic eurodiputat del PP i actual secretari d'estat per a la Unió Europea. Es dóna el cas que és cunyat d'Íñigo Pérez de Herrasti Urquijo, un dels assaltants de la seu de la Generalitat l'Onze de Setembre passat, i un històric dirigent d'Aliança Nacional que ja va ser condemnat l'any 2000 a 14 anys de presó per tinença d'armes i material inflamable (pretenia atemptar, juntament amb tres nazis més, contra familiars de presos d'ETA quan es desplacessin a Madrid). Pérez de Herrasti és, també, cosí del ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenés. Per una altra banda, una germana de Méndez, Beatriz, és la secretària general del servei espanyol d'espionatge, el CNI, a la pràctica, la número 2 de l'organisme (nomenament al BOE).


http://www.vilaweb.cat/noticia/4175151/20140223/secretari-destat-menyste-catalans-plena-conferencia-reding.html