dilluns, 17 de febrer del 2014

La Fiscalia obligarà a impartir un 25% de classes en castellà a Catalunya

17/02/2014

INMERSIÓ

El Govern espanyol vol que la decisió del TSJC s’apliqui ja en el proper curs educatiu, a partir del setembre


Nerea Rodríguez


Portada d'avui de 'La Razón'
La Fiscalia actuarà contra la Generalitat si, després de resoldre’s tots els recursos, es confirma la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’impartir el 25% de les classes en castellà i la Generalitat continua negant-se a incorporar aquest mandat. La consellera d’Educació, Irene Rigau, no té la intenció de seguir aquesta sentència, per tal de defensar i mantenir l’actual model d’immersió lingüística.

Segons publica el diari ‘La Razón’, el Govern espanyol justifica aquesta decisió en l'obligació del Ministeri Fiscal

de fer complir la llei una vegada que el procediment arribi a la seva fi i hi hagi una sentència ferma. Aquesta acció de la Fiscalia es dirigiria especialment a la consellera Rigau.

El Govern espanyol explica que la seva obligació és defensar els drets de les famílies que es van dirigir al TSJC demanant protecció i mesures cautelars enfront dels llargs processos iniciats fins ara per garantir el bilingüisme a l'escola. I que, eternitzats en el recurs davant el Tribunal Suprem, fins ara mai han trobat resposta a temps en defensa dels seus drets, ja que quan es dictava l'última sentència, el nen afectat estava ja gairebé a la universitat. Per això un pare es va dirigir al TSJC per exigir l'escolarització bilingüe per al seu fill i mesures cautelars perquè hi hagués una decisió amb diligència.

A més, si es confirma aquesta decisió del TSJC, el Govern espanyol farà tot el que pugui per aconseguir que sigui efectiva a partir del proper curs, al setembre. Seria el propi TSJC qui hauria d’instar que la seva decisió sigui executada en els termes recollits en la mateixa. El CGPJ, arribat el cas, podria també realitzar una crida a l'obligació de complir les resolucions judicials, però el seu paper no li permet anar més enllà.

Si aquest requeriment fos obviat per qui està obligat a això, ‘La Razón’ diu que sí que hi ha possibilitat que es compleixi atès que, en aquest supòsit, i a més de la possible multa, es podria iniciar un procediment per un delicte de desobediència a una resolució judicial.