divendres, 28 de febrer del 2014

Forcadell: "Després de l’11-s del 2014 i el 18-s a Escòcia la pressió dins la UE serà molt forta"

28/02/2014

INDEPENDÈNCIA

La presidenta de l’ANC diu que a Europa li serà "molt difícil" negar el dret a votar de Catalunya si es manté "la unitat i la fermesa"


Pep Lloveras



Muriel Casals, Oriol March i Carme Forcadell durant la presentació del llibre ‘Per què sí a la independència?’



La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va assegurar ahir a la nit que si Catalunya resisteix el pols amb Espanya, “amb unitat i fermesa”, no està tan clar que la consulta no se celebri o en tot cas que la comunitat internacional no mogui fitxa. “Després de l’11 de setembre del 2014 (Diada catalana) i el 18-s a Escòcia (referèndum) la pressió dins la UE serà molt forta (per poder votar)”, va advertir una de les líders de la societat civil pel procés sobiranista en l’acte de presentació del llibre ‘Per què sí a la independència?’ (Deu i Onze Edicions) a Sant Sadurní d’Anoia.

Forcadell, al costat de la coautora del llibre, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, va indicar que “cada vegada més” la Unió Europea sent que té menys força per negar el dret a decidir dels catalans. “És molt difícil està en contra que Catalunya voti i argumentar-ho després de la composició actual del Parlament, de les mobilitzacions que hi ha hagut i que Escòcia si que es pugui expressar”, va assenyalar Forcadell. Casals hi va coincidir: “La pressió de la UE acabarà sent important”. “Com més avanci el procés, més possibilitats tenim que podem acabar votant. Però per això és indispensable estar junts i sense escletxes internament”, va avisar Forcadell, davant un centenar llarg de persones al Casal d’Entitats de Sant Sadurní.


"Convèncer els indecisos, clau"

Per tot plegat, Forcadell i Casals van emplaçar als independentistes, als ja convençuts, que no gastin energies en pensar si podran emetre el vot o no, o de si hi haurà un pla B amb eleccions plebiscitàries, i que “cadascú assumeixi la seva responsabilitat” i intenti convèncer els indecisos, una de les claus per al resultat final. “Tots tenim companys de feina, veïns, etc, que tenen dubtes i són a aquests els que hem de sumar al sí-sí. I això ho hem de fer entre tots”, va apuntar la presidenta de l’ANC, enèrgica com sempre i que va transmetre un gran optimisme a la sala. “Ho aconseguirem, no patiu”, va rematar.

Les dues conferenciants van valorar “molt positivament” la feina del col·lectiu Súmate, independentistes de parla castellana, perquè poden ser “més creïbles i tenen més capacitat de penetració en determinats llocs”. Però Forcadell va aclarir que això també és feina de l’ANC, i que per exemple, quan fan un acte en una casa regional demana als convençuts que no hi vagin perquè els catalans immigrants puguin expressar-se sense pors i hi pugui haver un diàleg franc i més eficaç per a la causa sobiranista.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/forcadell_despres_de_l_11-s_del_2014_i_el_18-s_a_escocia_la_pressio_dins_la_ue_sera_molt_for_99060.php