dimarts, 25 de febrer del 2014

Extremadura és la comunitat amb més funcionaris, Catalunya la que en té menys

25/02/2014

El territori governat per Monago compta amb el 33,8% de la població treballant com a assalariat públic


Nerea Rodríguez



El president extremeny, J,A.Monago, en una imatge d'arxiu
Extremadura és la comunitat autònoma amb més funcionaris, arribant al 33,8% de la població, segons dades del 2013 publicades avui al diari ‘El Confidencial’. En canvi, Catalunya és el territori de l’Estat espanyol que compta amb un menor nombre d’empleats públics, només el 16,1% de la població.

El nombre de funcionaris va créixer, tot i la crisi, a nou comunitats autònomes, set de les quals estan governades pel PP: Balears, Cantàbria, Castella-i-Lleó, Castella-La-Manxa, Extremadura, Múrcia i La Rioja; mentre que les altres dues són Canàries i Navarra. Les dades, que procedeixen de l’última Enquesta de Població Activa (EPA), revelen que hi ha casos, com el de Balears, Castella-La-Manxa o La Rioja on l'augment del pes de l'ocupació pública és irrellevant (amb prou feines una desena).

En canvi, en d’altres s'ha produït un sensible ascens. Això ha passat a Cantàbria, Castella-i-Lleó o Murcia, on el creixement ha estat significatiu. Tot i així, el creixement més rellevant és el d’Extremadura, que actualment consta de 90.300 empleats públics. Precisament en el costat oposat es troba Catalunya, on només el 16,1% dels assalariats treballa en el sector públic, la meitat que en la comunitat autònoma del popular José Antonio Monago.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/extremadura_es_la_comunitat_amb_mes_funcionaris_catalunya_la_que_en_te_menys_98982.php