dimarts, 25 de febrer del 2014

Europa està perplexa per la manca de diàleg del Govern espanyol

Dilluns, 24 de febrer de 2014 15:35 h

Josep Rull ha recriminat "la manca de diàleg del govern espanyol" i ha assegurat que és una actitud que deixa Europa "perplexa".


(ACN).- El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull ha replicat a Camacho, que aquest dilluns ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "aprofiti" el debat de l'estat de la nació al Congrés dels Diputats per "rectificar" en la consulta. "No rectificarem, no renunciarem al dret a decidir, a fer una consulta per donar la paraula als ciutadans", ha insistit Rull. I, de fet, ho ha justificat en la mateixa línia: assegura que estan "oberts al diàleg" però sempre amb "l'element base de en quins termes s'ha de poder votar". En aquest sentit, ha recriminat "la manca de diàleg del govern espanyol",  que deixa Europa "perplexa". 


Fí de la Cita Rajoy
El dirigent de Convergència també ha descartat que hi hagi indicis de diàleg entre els governs català i espanyol, tal com veu el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. "Si s'entén desglaç com a renunciar al dret a decidir, no hi ha desglaç", ha replicat Rull en roda de premsa. "D'altres qüestions se'n parlen com a governs", ha admès, però també ha insistit que en aquest aspecte "les actituds estan molt tancades". Per CDC, és "molt substancial" que el diàleg amb Madrid passi "per com som capaços de posar les urnes, no ens consta que hi hagi diàleg en aquest sentit", ha sentenciat.


En aquesta mateixa línia ha assegurat que hi ha "neguit" a Brussel·les, i que per això diverses veus de les institucions insten al diàleg. "Estan perplexos davant la manca de diàleg del govern espanyol".