dilluns, 3 de febrer del 2014

Duran augura que el procés porta cap a «una DUI on tothom prendrà mal»

Veu que el "xoc de trens" ara per ara és inevitable, i que obligarà el Govern a proclamar la independència unilateralment, amb conseqüències poc nítides


| Actualitzat el 03/02/2014 a les 11:34h

El secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida ( i Lladre), veu que el procés català no té gaires possibilitats d'aconseguir un acord amb el govern espanyol, tal com reclama el president de la Generalitat, Artur Mas. Per aquest motiu, augura: "Anem cap al xoc de trens, en què prendrà mal tothom." Des del seu punt de vista, aquest "xoc de trens" és una declaració unilateral d'independència (DUI) per part del Govern, amb unes conseqüències poc clares per a totes les parts.

Duran, que ha assegurat que "encara sóc molt útil en el procés polític", considera que l'independentisme català ha aconseguit créixer tan "per aportació del rival", i ha posat la convenció del PP com a exemple.

Tot seguit, també ha avisat que, en cas de declaració unilateral d'independència, "Catalunya hauria de ser reconeguda per la ONU, sempre que no hi hagi un veto del Consell de Seguretat".