divendres, 21 de febrer del 2014

Desembarcament espanyolista a Barcelona

20/02/2014

Vidal-Quadras presenta VOX afirmant que una Catalunya independent seria com un “pigmeu perdut”, però admet que el sobiranisme ja és “irreversible”


Pep Lloveras



Imatge de la presentació de Vox a Barcelona
Primer va ser Ciutadans, després UPyD, fa uns mesos Movimiento Ciudadano i ara VOX (que significa veu). L’espanyolisme rampant té un nou partit polític, en aquest cas a la dreta del PP i liderat per Alejo Vidal-Quadras. L’exdirigent popular, definitivament bandejat pels seus, “alliberat” ha dit ell, ha presentat aquest vespre a Barcelona una formació feta a imatge i semblança seva, amb una agenda de “renovació”, però que els dos primers punts programàtics parlen de “l’estat de dret i l’imperi de la llei” i de la “indissoluble unitat de la nació espanyola i l’atribució de la sobirania nacional al conjunt del poble espanyol”. No és d’estranyar, doncs, que Vidal-Quadras hagi afirmat que una hipotètica Catalunya independent seria un país “arruïnat econòmicament i aïllat internacionalment”, i l’ha comparat amb un “pigmeu perdut”.


En un hotel barceloní, davant d’unes 250 persones, la majoria desencantades per -al seu entendre- la tebior del PP, Vidal-Quadras ha fet un exercici de nostàlgia per recordar quan li van “tallar el cap” després del pacte del Majèstic del 1996 entre PP i CiU –“un greu error estratègic”, l’ha definit- i que a partir d’aleshores el que era “una amenaça palpable”, referint-se al sobiranisme català, és avui “irreversible”. Així ho ha admès i per això ha fundat VOX, per evitar que l’independentisme se’n surti. L’exeurodiputat ha culpat PP i PSOE de donar ales als nacionalistes, “finançant el projecte separatista”, i convertint Espanya en un estat “deteriorat”. “Volem fer un país d’èxit. Ser la Dinamarca del Mediterrani amb tocs de Florida”, ha expressat, sense dir ni una paraula en català.

Desqualificacions a Mas i Junqueras

Però el públic, entre el qual no hi havia cares conegudes a excepció del mediàtic Joan López Alegre, integrat en l’equip de Vidal-Quadras, volia Espanya i més Espanya i unitat i més unitat. Per això ha vibrat especialment amb els discursos abrandats del basc Santiago Abascal i el català Clemente Polo. “Tothom sap que Catalunya no és una nació perquè és una cosa molt més important: una regió d’Espanya”, ha exclamat Abascal davant grans aplaudiments, i ha afegit que la pega és que “ara hi ha una part de la seva societat que està infectada”. Ha acabat el parlament amb un “viva Espanya!” respost amb un “viva!” general. Polo, en principi més moderat, ha acabat definint Artur Mas com aquell home de la “barbeta antiga” i a Oriol Junqueras, fregant l’insult, el de “l’ull extraviat”.

Tot i aquestes desqualificacions i d’altres més genèriques, i certa sensació d’eufòria de míting, en l’ambient també flotava la realitat que diu que els sobiranistes són majoria al Parlament i segons totes les enquestes també al carrer. En aquest sentit, Polo ha advertit que es poden produir unes eleccions plebiscitàries el mateix 9 de novembre i posteriorment una Declaració Unilateral d’Independència. Això ha deixat mut l’auditori, que ha revifat quan ha escoltat que la societat catalana està patint una “gravíssima fractura”. Una pretesa divisió que VOX vol frenar, malgrat començar a reconèixer que les idees sobiranistes s’estan imposant.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/desembarcament_espanyolista_a_barcelona_98904.php