dimecres, 19 de febrer del 2014

Camacho desesperada vol que Mas proposi una tercera via a Rajoy

Dimecres, 19 de febrer de 2014 11:00 h

Veu "una escletxa" de negociació si Mas presenta a Rajoy una "oferta sobre finançament i autogovern" i demana al president que "escolti la societat civil" contrària a la independència


La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, davant l’immobilisme de Rajoy ha assegurat durant un esmorzar al Forum Europa Tribuna Catalunya que existeix "una escletxa" per establir un diàleg si Mas presenta "una segona oferta viable" basada en la "reforma del finançament, estructural i sobre l'autogovern". En aquest sentit, Sánchez-Camacho també ha reclamat al president que "escolti la societat civil" contrària a la independència i que, segons ella, li reclama "diàleg" perquè el procés sobiranista "està en crisi"."Recuperi el catalanisme del seny, de Cambó, Vives i Tarradellas", ha dit Camacho dirigint-se a Mas. 


"La situació ara és delicada, però veig una petita escletxa perquè Rajoy està disposat a dialogar sobre finançament, de reformes estructurals, sobre l'autogovern".

Amb aquestes paraules, la presidenta del PPC ha obert una finestra a una solució "dialogada" que no contempli "el trencament d'Espanya" però que estableixi canvis en l'estatus de Catalunya. En aquest sentit, Sánchez-Camacho ha negat que ara "la pilota estigui sobre la teulada del govern d'Espanya". "Catalunya ha presentat una oferta inviable i impossible. Per què no va Mas a la Moncloa amb una proposta de finançament i reformes d'autogovern? Que presenti ara una oferta Mas amb el què vol millorar en el marc de l'autogovern", ha reclamat, tot afegint una petició perquè el president català sigui "més flexible" en els seus plantejaments polítics.

Camacho avisa que a Catalunya cada cop hi ha més gent que vol continuar amb Espanya

La popular diu estar molt satisfeta que a Catalunya s’estiguin obrint espais de llibertat i que al societat civil ha trencat el seu silenci, ara, a més dels empresaris, entitats, membres de la societat civil i intel·lectuals s’han posat d’acord amb el PP, tot i no pertànyer a aquesta formació, “perquè no volen estar sotmesos a l’hegemonia política, clientelar i subvencionada del Govern i defensen el pensament intel·lectual i ideològic amb llibertat a Catalunya”, ha assegurat Camacho que s’ha mostrat esperançada que ben aviat ho facin públicament.

CDC sense Unió i la "regeneració del centre-dreta català"

Per Camacho aquesta situació està posant al sobiranisme en un estat de preocupació, i considera que "el separatisme i el procés independentista està entrant en crisi" i Artur Mas "està ara més sol que fa uns mesos". Tant és així, que fins i tot planteja que pot acabar afectant a CiU com a formació política de forma imminent. En aquest sentit, Camacho ha vaticinat que si hi ha eleccions amb caràcter plebiscitari, CDC i Unió podrien no concórrer conjuntament. "Si això passa, algú pot garantir quins serien els resultats? I si el centre-dreta català es regenera? I si CDC i ERC no sumen una majoria independentista? Poden haver majories d'uns però també d'altres", ha dit la presidenta dels populars, que ha demanat als sobiranistes "que no donin per suposada la majoria perquè està per veure què diria la societat catalana".