dimecres, 26 de febrer del 2014

Bosch a Rajoy: "Desperti! La consulta es farà el 9 de novembre"

26/02/2014

"Aixafar la voluntat democràtica dels catalans equival a fer-ho amb la mateixa democràcia a Espanya", li retreu el portaveu d'ERC al Congrés espanyol


Lluís Goñalons



El portaveu d'ERC al Congrés espanyol, Alfred Bosch



El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha recomanat avui al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que "desperti i miri la realitat" perquè la consulta sobiranista a Catalunya se celebrarà sens dubte el 9 de novembre, per molt que l'executiu la titlli d'"impossible" o il·legal.

"Comptaré fins a tres i vostè obrirà els ulls. Un, dos, tres, desperti senyor Rajoy!", li ha reclamat Bosch només pujar a la tribuna del Congrés en la seva intervenció en el debat sobre l'estat de la nació. Bosch li ha demanat que surti de Matrix i vegi els sis milions d'aturats o les 150.000 empreses destruïdes.

Per al portaveu d'ERC l'ha alertat que "aixafar la voluntat democràtica dels catalans equival a fer-ho amb la mateixa democràcia a Espanya", i afegeix: "No hi ha pitjor Rajoy que el que no vol escoltar, veure o sentir", ha sentenciat. Davant això, Bosch s'ha dirigit directament als espanyols, "a la bona gent" per seure a parlar, entendre's, acceptar la voluntat democràtica dels catalans i ser "bons veïns" i pobles amics.

"Ens mirarem als ulls de tu a tu, amb respecte, com a iguals, perquè mai, mai, mai serem esclaus del poder", ha proclamat. Bosch ha acabat el seu discurs en català, apel·lant els catalans a votar "sense por" el pròxim 9 de novembre.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/bosch_a_rajoy_desperti_la_consulta_es_fara_el_9_de_novembre_99013.php