dimarts, 14 de gener del 2014

#RajoyEEUU “La independència de Catalunya no es produirà” i Cuba va ser independent

Dimarts, 14 de gener de 2014 05:00 h

El president Rajoy li ha dit al president Obama a semblança del que va dir ara fa 117anys el president Canovas, “Cuba mai serà independent” i Catalunya ha entrat a la Casa Blanca


Si algú tenia dubtes de la viabilitat d’una Catalunya independent, el president Rajoy les acaba d’esvair i no solament per les paraules dites davant el president Obama, sinó per haver internacionalitzat com mai el cas català al món. Avui Rajoy ens ha donat la raó, Catalunya serà independent, si el poble de Catalunya vol, i a més el president Obama i el seu país no si oposaran, recordeu que els EUA van ser un país clau pel reconeixement de Kosovo. Si Cuba va ser independent, poc més d’un any desprès que el president espanyol Canovas es reafirmés en negar-la, si els EUA van reconèixer Kosovo, com no reconeixeran una Catalunya independent i per la via democràtica. Rajoy ha fet possible que Catalunya hagi entrat a la Casa de Blanca i sobretot a les agendes internacionals. 

© @acn
Obama, ni una paraula en contra el procés sobiranista

Malgrat que el Govern Rajoy portava setmanes negociant un pronunciament contrari a la secessió de Catalunya per part del president Obama, el silenci sobre la qüestió ha estat evident, la diplomàcia espanyola ha estat clarament derrotada i a corre-cuita han hagut de  donar un caire econòmic, intentant omplir l’avió amb representants de les grans empreses de l’IBEX-35.

Rajoy davant Obama: "la independència és dolenta sobre tot pel petit"

Una altre falsa obvietat del president espanyol, res no diu que l’estat petit en surt malparat d’una independència, la història diu el contrari i avui s’ha fet evident que el govern espanyol i els principals partits no han entès res del que està passant a Catalunya. Cada cop més es fa evident que la independència de Catalunya no dependrà de ningú més que dels catalans.

Rajoy davant Obama: “La independència de Catalunya no es produirà”

Ha estat sens dubte un error dels assessors espanyols, treure el tema català d’aquesta manera ha semblat més una improvisació d’un desconcertat Rajoy davant el que passa a Catalunya que una estratègia d’èxit.

Obama evita respondre si la independència de Catalunya és un risc pel creixement a Europa

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha evitat respondre aquest dilluns si la independència de Catalunya suposa un "risc" per la recuperació del creixement econòmic a la Unió Europea. En una roda de premsa conjunta amb el president espanyol, Mariano Rajoy, el president nord-americà ha esquivat la pregunta d'un periodista sobre aquest tema i s'ha centrat en comentar la situació econòmica. "A aquestes alçades el més important és el creixement i rebaixar un atur que és massa alt arreu del món i que ha impactat durament a països com Espanya", ha dit Obama, que també ha assegurat que és "optimista" sobre les perspectives de futur a Europa i l'Estat espanyol.