dimecres, 22 de gener del 2014

Neix l'esquerra- vergència

22/01/2014

PRESSUPOSTOS

El Parlament aprova els primers pressupostos conjunts entre nacionalistes i republicans


Nerea Rodríguez




El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. Foto: EFE


Ha nascut l'esquerravergència. CiU i ERC han mostrat avui una plena sintonia en aprovar conjuntament els pressupostos del 2014, que han rebut el vot en contra dels altres partits. Aquests pressupostos són els primers en dos anys, ja que l'executiu català va afrontar tot el 2013 amb els comptes prorrogats de l'any anterior. Els comptes ja no inclouen noves retallades, tot i que mantenen les ja existents, i recuperen en part l'impost de successions. També preveuen una partida per convocar la consulta.

D’aquesta manera, el Parlament ha tornat a aprovar uns comptes públics de la Generalitat gairebé 24 mesos després, ja que els anteriors van sortir endavant el 15 de febrer del 2012, després d'un acord entre CiU i PP, pel qual els populars es van abstenir i en van permetre l'aprovació.

L'aprovació dels comptes no s'ha pogut tancar abans de començar l'any perquè el PP va decidir impugnar el projecte i la llei d'acompanyament davant del Consell de Garanties, en apreciar-hi elements contraris a la Constitució i a l'Estatut.

L'òrgan consultiu de la Generalitat, però, va avalar la constitucionalitat dels pressupostos, que preveuen una partida de cinc milions d'euros per fer la consulta, mentre que va assenyalar que la llei d'acompanyament tenia una taxa contrària a Llei Fonamental i dues que havien de ser reformulades.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/plena_sintonia_ciu-erc_98290.php