dissabte, 25 de gener del 2014

Mas sobre la convenció del PP: “És un festival d’amenaces”

24/01/2014

INDEPENDÈNCIA

El president de la Generalitat alerta dels costos “gegantins” de la “dependència” de Catalunya respecte Espanya


 Albert Ribas


Artur Mas durant la seva intervenció al Consell Nacional de CDC a Bellaterra


Clar i contundent. Així s’ha mostrat el president de la Generalitat, Artur Mas, aquest vespre des de Calella (Maresme) durant la convenció municipal de CDC quan ha arribat l’hora de valorar la convenció que el PP celebra aquest cap de setmana a Barcelona. Mas ha assegurat que és un “festival d’amenaces” i no un “cúmul d’idees”, per tot seguit pronunciar unes paraules encara més dures revestides d’ironia: “Serem pobres com a rates i farem fallida el primer dia, és la seva conclusió. No podreu pagar res. I així ens voleu convèncer? Aquestes són les carícies i els plans?".

Mas també ha alertat dels costos “gegantins” de la “dependència” actual de Catalunya respecte Espanya i ha assegurat que “ara que sentim tants pronunciaments en sentit contrari, hem de tenir en compte això”. El president de la Generalitat ha afegit que aquest any caldrà “fer un esforç “per començar a imaginar l’Estat català que a molta gent li fa il·lusió imaginar”.

Respecte les reformes i la recentralització que està duent a terme el govern espanyol, Mas tampoc ha fet curt en les seves crítiques i l’ha descrit com a “molt bèstia” ja que constitueix un “escanyament de les autonomies”. Després de fer un resum de totes les decisions “desagradables” que ha pres la Generalitat per mantenir “els pilars de l’Estat de benestar”, ha lamentat que el dèficit que l’executiu espanyol assigna a les comunitats és molt menor en comparació amb el pes d’aquestes al conjunt de l’Estat.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/mas_sobre_la_convencio_del_pp_Es_un_festival_d_amenaces_98347.php