dimecres, 22 de gener del 2014

Mas a Camacho: "Mal que li pesi, la consulta no fracassarà"

22/01/2014

REFERENDUM

Navarro es fa un embolic amb les reunions del president de la Llombardia


Nerea Rodríguez


Artur Mas al Parlament
“Senyora Camacho, mal que li pesi, la consulta no fracassarà”. Així de contundent s’ha mostrat avui el president de la Generalitat, Artur Mas, responent a la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, qui li ha preguntat durant la sessió de control al Govern “quin pla té després que fracassi la consulta, el 9 de novembre?”

Tot i aquesta resposta del president Mas, la líder dels populars catalans ha continuat criticant que “ha quedat clar, vostè no té pla. Només té una obsessió: la consulta” i ha assegurat que “no hi haurà autorització per part de l’Estat per fer una consulta il·legal”. El president ha ironitzat afirmant que “vostè endevina el futur i ja sap què farà el Congrés dels Diputats”. En aquest sentit, s’ha queixat que “si tant importants són les majories al Congrés, perquè no van respectar les majories del Congrés que van aprovar l’Estatut, el 2006?”

I ha continuat: “Van fer tot el possible per carregar-se tot allò, i d’aquells mals vénen aquestes tempestats”. “L’embrió del problema són vostès, els del PP”, ha sentenciat Mas. Alhora, el president s’ha queixat que “estan molt obsessionats amb mi. I aquest 70% que vol votar, no compten per res? Jo només intento estar a l’alçada d’aquest 70% de la gent d’aquest país”. “És més fàcil personalitzar contra mi, que no pas haver-se d’enfrontar al 70% de la població catalana”, ha reblat. 


Alícia Sánchez-Camacho durant la sessió de control al Govern


Rubalcaba, amb Maroni
Per la seva banda, el líder del PSC, Pere Navarro, s’ha queixat, com també ho ha fet el líder d’ICV, Joan Herrera, que Mas rebés la setmana passada el president de la Llombardia, Roberto Maroni, de la xenòfoba Lliga Nord. Mas, però, ha estat ràpid en argumentar que “jo no he triat en el senyor Maroni, l’ha triat la gent de la Llombardia. És el president dels quatre motors d’Europa”.

Alhora, ha justificat que “no vam fer roda de premsa, per diferenciar-ho del que faig altres líder europeus”, i finalment, li ha etzibat al líder dels socialistes catalans: “El va rebre el senyor Rubalcaba, vostè que acaba de dir que ‘nosaltres no el rebríem’”. El líder del PSOE el va rebre quan tots dos eren ministres de l’Interior.

Navarro també ha demanat diàleg entre el president espanyol, Mariano Rajoy, i el seu homòleg català, i Mas ha respost fer referència a la crisi que està travessant el PSC: “Li dono la raó en el tema del diàleg, agafaré la seva manera d’actuar per fomentar el diàleg, segurament serà una bona escola”.


Alfredo Pérez Rubalcaba i Roberto Maroni


Rivera, moderat

Durant la seva intervenció, el líder de C’s, Albert Rivera, s’ha mostrat més moderat que de costum. En la seva primera intervenció s’ha dirigit a Mas per fer referència a l’IVA sanitari, mentre que a la segona intervenció ha proposat un acord de les forces catalanes contra l’IVA sanitari. Fins i tot el president Mas ha lloat que “ja era hora que el senyor Rivera en alguna intervenció fes una proposta”.

Aquesta moderació de les intervencions d’Albert Rivera ha coincidit amb la dimissió de Jordi Cañas com a portaveu del partit a causa de la investigació oberta pel Tribunal Superior de Justícia sobre frau fiscal.


Albert Rivera durant la sessió de control al Govern



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/mas_a_camacho_mal_que_li_pesi_la_consulta_no_fracassara_98286.php