dijous, 2 de gener del 2014

L’estratègia de Rajoy: Diàleg amb Catalunya però no sobre la consulta

01/01/2014

REFERENDUM

El president espanyol vol fomentar acords en matèries sectorials per traslladar la idea que el seu Govern es preocupa dels catalans


Nerea Rodríguez


Rajoy
El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, està començant a definir l’estratègia del seu executiu per combatre el procés sobiranista català. Segons publica avui ‘La Vanguardia’, Rajoy hauria demanat als seus ministres més diàleg amb Catalunya excepte sobre la consulta, convocada pel 9 de novembre d’enguany.

El president espanyol té la intenció de fomentar acords en economia, infraestructures i altres matèries, amb l’objectiu de consolidar la idea que el seu Govern es preocupa dels catalans.

A banda d’excloure tot allò relacionat amb la consulta i el procés sobiranista, Rajoy també hauria exclòs de la negociació la política lingüística. Així, els ministres Montoro, Pastor o Mato mantenen obert el diàleg amb els consellers Mas-Colell, Vila o Ruiz, tot i el xoc entre el president català i l’espanyol.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/l_estrategia_de_rajoy_dialeg_amb_catalunya_pero_no_sobre_la_consulta_97904.php