divendres, 24 de gener del 2014

L’ANC alerta que el PP vol provocar un clima de tensió a Catalunya

Divendres, 24 de gener de 2014 16:10 h

Crida a no caure en la "provocació" del PP i a demostrar el civisme dels catalans i titlla d'obscena tergiversació la comparació de Camacho entre el clima de Catalunya i d'Euskadi


A través d'un comunicat, l'Assemblea lamenta que l'únic pla per a Catalunya del PP siguin "les amenaces i la tergiversació i alerta que els populars desitgen provocar tensions i continuar amb la seva política de dir que a Catalunya no es donen les democràtiques mínimes i que l’independentisme està fracturant la societat catalana. En aquest sentit, assenyalen la intervenció avui mateix de la seva líder a Catalunya, Sánchez Camacho, quan ha relacionat el procés català, absolutament democràtic, pacífic i inclusiu, amb el patiment derivat de la violència d'ETA, “en una mostra obscena de tergiversació i manipulació”.


L'ANC ha deixat clar que no perdrà "ni un sol minut i ni un sol gram" de la seva energia en protestar contra la política dels populars a les portes de la convenció, al Palau de Congressos, i ha fet una crida per no caure "en la seva provocació".

En el comunicat, l'ANC també avisa que les dades econòmiques que pugui oferir el PP per desacreditar els independentistes estan "tergiversades" i que les faran servir "com a única veritat". "El PP, doncs, continua fent joc brut perquè actua amb la mentalitat patrimonialista de l'Estat espanyol", afirma l'Assemblea en un comunicat, en què també exigeix a l'executiu espanyol que faci públic els ingressos reals de l'Estat que provenen de Catalunya. "Tampoc ho faran, perquè llavors podríem demostrat la viabilitat del nou Estat català", afegeix.