dimarts, 7 de gener del 2014

Espadaler classifica com a «matèria reservada» el feixisme a Catalunya

El conseller d'Interior informarà a proposta d'ICV-EUIA a la comissió parlamentària de Secrets les activitats dels grups feixistes al país i les seves connexions internacionals

Preocupació per l'increment de l'activitat d'organitzacions neonazis


 , Parlament | Actualitzat el 07/01/2014 a les 18:58h


Foto: Jordi Borràs


El diputat i portaveu d’ICV-EUIA a la Comissió d’Interior del Parlament, Jaume Bosch, s'ha sortit amb la seva. Després de contínues demandes del portaveu ecosocialista, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, informarà a la Comissió de Matèries Secretes o Reservades del Parlament l'activitat dels grups feixistes i neonazis a Catalunya i les seves connexions internacionals.
 
Així ho va anunciar el conseller en la sessió d'aquesta comissió celebrada el passat dia 19 de desembre. De fet, el seu antecessor, Felip Puig, també va informar de les activitats dels grups d'extrema dreta en la mateixa comissió després dels incidents registrats a l'Stroika de Manresa, on s'hi va produir una agressió d'aquestes organitzacions.
 
Espadaler ha atès la petició dels ecosocialistes perquè en la comissió de matèries reservades permetrà "presentar als parlamentaris una informació més acurada i aprofundida de la situació i el control policial de les organitzacions feixistes que porten a terme el servei d'informació dels Mossos". 
 
 
La comissió es reunirà "ben aviat" informen a Nació Digital fonts parlamentàries. De fet, els grup d'ICV-EUiA s'ha mostrat força preocupat per l'increment dels actes d'aquestes organitzacions "com ho demostren les activitats del Casal Tramuntana, els atacs a setmanaris de Mataró, els atacs i pintades a locals de les Borges Blanques i de Lleida, o ,en el camp dels grups homòfobs, els atacs a persones gais contactades per internet”.