dilluns, 27 de gener del 2014

El Suprem insisteix: el castellà ha de ser vehicular a l’escola

27/01/2014

LLENGUA

Rebutja un recurs de cassació interposat per la Generalitat contra una interlocutòria que va dictar el TSJC el gener del 2013


Albert Ribas



La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau
El Tribunal Suprem (TS) ha rebutjat un recurs de cassació interposat per la Generalitat contra una interlocutòria que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el gener del 2013 on demanava al Govern adoptar les mesures necessàries per incorporar el castellà com a llengua vehicular a l’ensenyament juntament amb el català. La interlocutòria dictada pel TSJC va arribar arran de la demanda presentada per la família d’un alumne.

El Govern va portar el cas al TS després que el mateix TSJC li desestimés un recurs contenciós-administratiu. Ara el Suprem ha mantingut el mateix posicionament que el tribunal català, que en el seu moment va instar la conselleria d’Ensenyament a adoptar “quantes mesures siguin necessàries per adaptar el sistema d’ensenyament lingüístic, en allò que afecti als fills del recurrent, a la nova situació creada per la sentència 31/2010 del Tribunal Constitucional”.

L’escrit del Suprem recorda que la interlocutòria del TSJC dóna la raó als recurrents, tot i que no en tot el que demanaven, ja que no fa referència a la proporció i equilibri que hi ha d’haver entre el català i el castellà. Els pares de l’alumne demanaven per al seu fills i els companys “un ensenyament conjunt de les dues llengües oficials, de forma proporcionada i sense desequilibris entre elles”. El tribunal afirma que la mesura cautelar “intenta salvaguardar que la futura sentència pugui ser complerta, i que el seu pronunciament tingui un efecte útil, defugint que es produeixin situacions irreversibles”.

Convivència Cívica, que es troba al darrere d’alguns d’aquests recursos, ha assegurat en un comunicat que existeixen una dotzena més de casos pendents de sentència en el TS i ha lamentat la “recalcitrant” actitud de la conselleria d’Ensenyament per denegar les sol·licituds que aquests pares han portat a l’administració.

" Les families Catalanes que viuen a fora de Catalunya han de demanar el mateix , que els seus fills li donin les classes en català "


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/el_suprem_insisteix_el_castella_ha_de_ser_vehicular_a_l_escola_98381.php