dijous, 2 de gener del 2014

Del Pozo: "L’any 2014 porta el nom de Catalunya"

02/01/2014

DRET A DECIDIR - REFERENDUM

El periodista assenyala que "els meus confidents reconeixen que hi ha explosió social, propera a l'anarquisme i consideren que al final tot s'arreglaria amb un canvi en la Constitució"


Nerea Rodríguez


El periodista i escriptor Raúl del Pozo
El periodista i escriptor Raúl del Pozo afirma avui que l’any 2014 “porta el nom de Catalunya”. “En la nit de la fi d'una època, va haver-hi castellers, música i abraçades al voltant de la Font Màgica de Montjuïc. Convergència anuncia que prepara el triple sí (sona a maoisme): Vot, Estat i Independència, encara que sota corda parli més que mai amb el PP”, assenyala.

En un article al diari ‘El Mundo’ sota el títol “2014: Catalunya”, del Pozo explica que “els meus confidents reconeixen que hi ha explosió social, propera a l'anarquisme i consideren que al final tot s'arreglaria amb un canvi en la Constitució”. Segons el periodista, “l'Estat està entrampat, no funciona, el Tribunal de Comptes és una farsa, el Constitucional està desacreditat, la Monarquia trontolla, i el cafè per a tots resulta ridícul i impossible”, i advoca per “un Estat modern, sobri, on Catalunya tingui un encaix, no només retòric, sinó fiscal”.

Alhora, recorda que molts presidents autonòmics van mencionar Catalunya en el seu discurs de Cap d’Any, però adverteix que “ningú parla del deute, i menys que ningú, Mas”. Sobre el dèficit, del Pozo opina que “Catalunya és un bonus escombraria”. “De prosperar el seu somni”, continua, “proclamarien, alhora, la independència i la suspensió de pagaments. Els independentistes no parlen de número, encara que sí de morts. Algun ha fet al·lusió a la independència d'Eslovènia, recolzada pel 95% de la població i que ‘només’ va costar 10 morts. Enyoren el model txecoslovac, i el fair play amb que es va fer”.

En relació a les relacions amb Espanya, afirma: “Quant a les relacions amb Espanya es mostren molt generosos. Fa uns mesos va dir Pujol: ‘Quan es declari la independència, els espanyols ja no seran de la família, però seguiran sent veïns’. També destaca que “Angela Merkel insisteix en la política de l'austeritat per a tota la Unió i ni tan sols s'imagina una Catalunya en default. No li espanta la independència, sinó el gegantesc deute”. “Als Estats els encanta que s'enfonsin els altres Estats; el que passa és que en aquest cas, està en joc la permanència d'Espanya a la UE i potser la pròpia Unió”, adverteix.

I, finalment, conclou: “La canceller ha parlat: Ni quitacions ni impagaments, sobrietat luterana. Luter era fill d'un boc i d'una dona, però predicava austeritat. Respecte a la raó, creia que era la núvia del dimoni, una bella prostituta, però predicava l'honradesa, la parquedat, el treball i el pagament dels deutes”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/del_pozo_l_any_2014_porta_el_nom_de_catalunya_97914.php