dijous, 16 de gener del 2014

Creix el suport a la consulta, i ja arriba als dos terços del Parlament

16/01/2014

REFERENDUM

El PSC surt esmicolat de la votació per demanar al Congrés dels Diputats la transferència de la competència per celebrar un referèndum


Nerea Rodríguez




Resultat de la votació al Parlament: 87 vots pel sí, 43 pel no, i 3 abstensions



El suport a la consulta ha crescut avui i ja arriba als dos terços del Parlament. 87 diputats han votat a favor de portar al Congrés dels Diputats la petició per demanar la transferència de la competència per celebrar un referèndum sobre el futur de Catalunya, mentre que 45 hi han votat en contra, i tres s’han abstingut.

Els partidaris de fer aquesta petició al Congrés han estat els grups de CiU, ERC, ICV i tres diputats del PSC que han trencat la disciplina de vot: Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura. Els tres diputats que s’han abstingut han estat els de la CUP, que ho han argumentat assenyalant que no estan d’acord en haver de demanar permís a l’Estat espanyol per celebrar la consulta. Amb aquests 90 diputats a favor de la consulta s’arriba als dos terços del Parlament.

El PSC s'esmicola

En canvi, hi han votat en contra els diputats del PP, els de C’s i els altres 17 diputats del PSC. Amb el trencament de la disciplina de vot per part de Geli, Elena i Ventura el partit dels socialistes queda clarament esmicolat.

De fet, avui mateix s’ha conegut que la diputada Rocío Martínez Sampere i la dirigent del sector catalanista Laia Bonet han decidit abandonar l’executiva del partit. Ara cal esperar si el líder del PSC, Pere Navarro, compleix l’amenaça d’expulsar els diputats que han trencat la disciplina de vot, tal i com va assegurar. Tot i això, Bonet també ha anunciat avui que no ocuparà l’escó “de cap company expulsat”.

Altres històrics del PSC, com Joaquim Nadal i Montserrat Tura, s’han posicionat en contra de la decisió de la direcció del partit de votar-hi en contra. Des del seu Twitter, Joaquim Nadal ha argumentat que “avui s'ha de votar sí per aplanar el camí a la democràcia i garantir la llibertat bàsica d'una societat plural que vol decidir”. Per la seva banda, Tura també ha manifestat des del seu Twitter que “estic amb els diputats del SI. No només pel que es vota avui, també per com la direcció actual ha malmès el llegat del socialisme català”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/creix_el_suport_a_la_consulta_i_ja_arriba_als_dos_tercos_del_parlament_98168.php