dissabte, 18 de gener del 2014

CDC i ERC llancen les campanyes del referèndum d'independència

Dissabte  18.01.2014  06:00

Mas reuneix un consell nacional ampliat · Els republicans presenten la campanya #votarésdemocràcia





Artur Mas i Oriol Junqueras, al final del ple del parlament d'aquest dijous.



Els dos partits més grans del Parlament de Catalunya, Convergència (CDC) i Esquerra (ERC), presenten avui les campanyes preparatòries del referèndum d'independència per aquests pròxims mesos. Mas reuneix un consell nacional del partit ampliat per a llançar els missatges més importants de la formació i explicar el seu 'triple sí': Sí a la consulta; sí a l'estat per Catalunya; i sí a la independència. Per la seva banda, els republicans presentaran la campanya #votarésdemocràcia, que ja va tenir una primera posada en escena el desembre amb l'acte 'Votar és la via', al Fòrum de Barcelona.

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, va explicar a principi de setmana que el president de la Generalitat, Artur Mas, abanderaria el 'sí a les urnes' i deixaria als altres quadres del partit la defensa explícita del sí als dos apartats de la pregunta, és a dir, l'estat i la independència. Rull va subratllar que el president havia de tenir un perfil 'institucional' i centrar-se en la 'batalla per les urnes, perquè fos viable la consulta, per aglutinar encara amb molta més força el 70-80% de catalans que creuen que les urnes són la resposta'.

CDC celebrarà tres grans actes aquest primer trimestre en el marc d'aquesta campanya pel 'triple sí': el consell nacional ampliat d'avui, una convenció municipalista la setmana entrant i una econòmica el març. El consell nacional ampliat d'avui, amb dirigents inclosos i davant de 2.000 assistents, serà el punt de partida sobre el que CDC desenvoluparà la seva estratègia.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4167800/20140118/cdc-erc-llancen-campanyes-referendum-dindependencia.html