diumenge, 29 de desembre del 2013

“Votarem en unes plebiscitàries abans de l’estiu”

Ahir a les 10:11h.

El periodista Martí Anglada diu que hi haurà eleccions anticipades “i també consulta”


Anglada, durant l'acte


El periodista Martí Anglada, excap d’Internacional i excorresponsal de TV3, ha assegurat que hi haurà eleccions “plebiscitàries abans de l’estiu” i que també es farà la consulta sobiranista el proper mes de novembre.

Anglada, en una conferència organitzada per la revista Ressò a Santa Coloma de Farners, ha afirmat que durant el 2014 “aniré a votar” perquè “hi haurà consulta”. “Però crec que serà la segona vegada al 2014 que aniré a votar” pel futur de Catalunya.

I és que ha augurat que “abans de l’estiu votaré en unes plebiscitàries, eleccions anticipades, i al novembre també aniré a votar a la consulta”.

El periodista ha argumentat que aquesta serà la conseqüència de “l’escenari del doble ‘no’ d’Espanya”. En aquest sentit, considera que el proper mes de febrer serà clau, ja que es produiran les dues negatives de l’Estat espanyol.

Per una banda -ha dit- “el Congrés dirà no a fer la consulta”. Després, “s’aprovarà la llei catalana de consultes al Parlament i el Govern espanyol l’endemà o als pocs dies la portarà al Constitucional”.

Anglada creu que aquest escenari provocarà la convocatòria d’eleccions anticipades “abans de l’estiu”. El periodista ha comentat també que unes plebiscitàries en les quals s’amplii el suport als partits sobiranistes beneficiarien l’anomenat procés català.

“El que impressiona des de fora és la força de la gent”, ha comentat abans de considerar que “a Europa tot això ho miren amb lupa encara que no diguin res”.