diumenge, 29 de desembre del 2013

Toc d'atenció del papa Francesc a la Conferència Episcopal Espanyola

29/12/2013

VATICÀ

El Vaticà prefereix enviar un representant a la Sagrada Família de Barcelona abans que a una trobada a Madrid presidida per Rouco Varela


Nerea Rodríguez




El Papa Francesc durant la salutació als fidels congregats per celebrar la festa de la Sagrada Família


El papa Francesc ha donat avui un toc d’atenció a la Conferència Episcopal Espanyola. El Pontífex ha preferit enviar el màxim representant de la cúria en temes de família, Vincenzo Paglia, a la missa que s’ha celebrat a la Sagrada Família de Barcelona, en comptes d’enviar-lo a la celebració que ha tingut lloc a la plaça Colón de Madrid, presidida per l’arquebisbe de la ciutat, Antonio María Rouco Varela.

L’Església catòlica ha celebrat avui la festa de la Sagrada Família, que a l’Estat espanyol arriba en plena polèmica per la reforma de la llei de l’avortament. El Pontífex ha saludat els fídels de tot el món que s’han reunit per celebrar aquest dia. Primer s’ha dirigit però als fidels congregats a Barcelona i, posteriorment, als de la plaça Colón de Madrid.

Paglia ha presidit la celebració de Barcelona amb l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez-Sistach, el que suposa un indici de les bones relacions Catalunya-Vaticà. Aquest gest del Papa d’enviar el màxim responsable del Consell Pontifici de la Família a Barcelona és més que simbòlic, ja que ho ha fet per amistat i bona relació del Vaticà amb Catalunya, segons ha publicat el canal 3/24.

Aquest fet es produeix pocs dies després que es fes públic que el papa Francesc havia dit a un corresponsal de ‘La Vanguardia’, que va fer-li saber que “l’esperem a Barcelona, a la Sagrada Família i al Camp Nou, per veure Messi, que “a Barcelona hi hem de fer alguna cosa”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/toc_d_atencio_del_papa_francesc_a_la_conferencia_episcopal_espanyola_97858.php