dilluns, 23 de desembre del 2013

'The Times' carrega contra la nova llei de l'avortament: "És una mala llei que tindrà conseqüències lamentables"

Segons l'editorial de 'The Times', la nova llei de l'avortament que divendres va presentar el govern del Partit Popular satisfà només una petita minoria i trenca amb els principis democràtics, ja que "suplanta les decisions individuals dels ciutadans" per "un decret d'estat".

Segons el rotatiu anglès, la llei erosionarà el "pluralisme, restringeix llibertats, endarrereix la posició de la dona en la societat espanyola, malmet la vida familiar i infringeix danys psicològics i físics en les dones". "És una mala llei que tindrà conseqüències lamentables".

L'editorial explica que la majoria de països europeus permeten l'avortament en condicions segures i legals i fa un repàs de l'evolució de la legislació sobre l'avortament a Espanya.

El rotatiu assegura que la nova llei "no reduirà el nombre d'avortaments". "Forçarà els avortaments a l'estranger, per a qui s'ho pugui permetre", i els avortaments clandestins "i en males condicions sanitàries i perillosos". El rotatiu considera que la nova llei de l'avortament és un "abús del poder del govern" i insta els aliats de Rajoy a Europa que el convencin de repensar-s'ho. L'editorial també assegura que "una societat constitucional no es fica en les decisions personals dels ciutadans" i que aquesta és la pràctica "de governs autocràtics".