dilluns, 23 de desembre del 2013

Detenen quatre joves veïns de Granollers per coaccionar gais

Són membres del projecte Pilla Pilla i estan acusats dels delictes de provocació a la discriminació per motius homòfobs i contra la integritat moral

 

| Actualitzat el 23/12/2013 a les 15:45h


matge d'un dels vídeos enregistrats al Vallès Oriental. Foto: Youtube

Els Mossos d'Esquadra han arrestat aquest dilluns al matí quatre veïns de Granollers vinculats al projecte Pilla Pilla. Es tracta d'un grup de nova creació format per joves que, com va avançar NacióGranollers, fent-se passar per menors d'edat contactaven amb persones de tendència homosexual mitjançant diversos xats, concretaven una cita en un lloc discret i escollit pels membres del grup (habitualment a Granollers i les Franqueses del Vallès) i, un cop es realitzava la trobada, retenien i coaccionaven a la víctima.

Tractaven a la persona citada de pedòfil i l'obligaven a facilitar dades personals i a respondre diferents qüestions sobre la seva condició sexual. Les imatges que els membres del grup enregistraven amb una càmera de vídeo eren publicades amb posterioritat en els seus perfils de Facebook i en la seva pàgina web (ja tancats), on rebien el suport de centenars de seguidors vinculats especialment a ideologies de caire ultradretà.

Denuncia d'una de les víctimes
La investigació es va iniciar a principis de mes, quan els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Policia Local de les Franqueses del Vallès, van detectar l’existència del grup a Internet. Des del primer moment, va cridar l'atenció que en molts aspectes el grup anomenat projecte Pilla Pilla era un clar reflex del grup neonazi Occupy Pedofilya de Rússia. De fet, usaven el mateix símbol: un senyal amb la mà, dient ok , però amb el polze doblegat cap avall. A més, una de les víctimes els va denunciar davant el jutjat de guàrdia de Terrassa (Vallès Occidental). L'home va ser víctima dels joves el 7 de desembre a Granollers; va intentar fugir així que va començar les vexacions, però el van agafar. Algú que passava pels voltants va veure l'escena i va avisar els Mossos, que van prendre declaració a la víctima i a tres dels joves del projecte Pilla Pilla.

El líder del grup, d'origen ucraïnès i veí de Granollers, va fer difusió de vídeos de diverses de les seves víctimes. Els investigadors van poder ubicar la zona d'actuació del grup delictiu al Vallès Oriental i, aquest dilluns, han detingut quatre membres del grup, als quals se'ls imputen els delictes de provocació a la discriminació per motius homòfobs, contra la integritat moral i coaccions. Tots els arrestats són majors d'edat (entre 19 i 24 anys) i veïns de Granollers. Hores d'ara la investigació, que duu a terme el jutjat número 4 de Granollers, continua oberta i no es descarten més detencions.