dissabte, 14 de desembre del 2013

Surten les primeres enquestes: Guanya el 'Sí'

14/12/2013

CONSULTA

El 44% dels catalans votaria a favor de la independència i el 36% en contra, segons El Periódico


Mar Sabé


Portada d'avui d'El Periódico
Amb la pregunta i la data proposada pels partits favorables al dret a decidir acabada de sortir del forn, les primeres especulacions i enquestes ja veuen la llum. En una enquesta d’urgència feta pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) que avui publica El Periódico, el 44,1% dels catalans votaria avui a favor de la independència, davant el 36,2 % que rebutjaria la secessió.

D’aquesta mateixa enquesta també se’n desprèn que el percentatge de persones que encara no tenen decidit què és el que votaran és encara bastant alt, el 19,7 %. I mentre que el 'Sí' a les dues preguntes és l’opció més escollida, encara no supera el 50 %.

Aquest sondeig s’ha fet sobre una mostra de 800 persones, i exposa que la primera de les dues preguntes plantejades, “Vol que Catalunya esdevingui un Estat?”, el 52,3% de les persones que acudirien a votar es decantarien pel 'Sí', i d’aquests, un 84,3% respondria també afirmativament a la segona qüestió, que planteja si aquest nou Estat ha de ser independent, davant d’un 11,1% que ho faria en contra.

Per contra, es decantarien pel 'No' a la primera de les preguntes un 30,4% d'electors, davant del 5,9% que votaria en blanc i un 1,6% que s'inclinaria pel nul.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/surten_les_primeres_enquestes_guanya_el_si_97616.php